Порошенко на прем’єрі «Рейду» побажав більше документальних фільмів про українську армію

Порошенко на прем’єрі «Рейду» побажав більше документальних фільмів про українську армію

13 Жовтня 2015
1577
13 Жовтня 2015
11:16

Порошенко на прем’єрі «Рейду» побажав більше документальних фільмів про українську армію

1577
Порошенко на прем’єрі «Рейду» побажав більше документальних фільмів про українську армію
Порошенко на прем’єрі «Рейду» побажав більше документальних фільмів про українську армію

Президент України Петро Порошенко разом з дружиною відвідав 12 жовтня допрем'єрний показ у кінотеатрі «Україна» документального фільму «Рейд», який був знятий на основі реальних подій минулого року, коли українські десантники здійснили найдовший у світовій військовій історії рейд по тилах ворога. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

 

Президент подякував авторському колективу за роботу та наголосив: «Дуже важливо, щоб таких фільмів було якомога більше - щоб народ почув правду про свою армію, солдат, офіцерів та генералів, і після цього не дав нікому паплюжити нашу армію. Бо я не знаю країни, де би на початку військової агресії, без зброї, без форми, без їжі, базуючись виключно на ентузіазмі волонтерів і власному героїчному дусі, давали по зубах російському агресору».

 

Петро Порошенко сказав, що рейд десантників, про який ідеться у фільмі, «назавжди увійде в підручники військової історії України». При цьому він зазначив, що в останні 50 років таких рейдів ніхто не робив і не вчили як їх робити. Це новий героїчний український здобуток, який зроблений справжніми українськими героями.

 

Під час свого виступу Президент запросив на сцену чотирьох Героїв України - безпосередніх учасників тих подій та головних героїв фільму: десантників Михайла Забродського, Сергія Собка, Олександра Пархума та Ігоря Герасименка.

 

 

«Україна пишається і довіряє своєму війську. Для мене велика честь, як для Верховного Головнокомандувача, бути на чолі цього війська. І дуже важливо, щоб наша країна знала своїх справжніх героїв: ні фейсбучних чи розкручених політичними діячами, а справжніх - скромних, рішучих, талановитих, героїв, за якими бійці йдуть "у вогонь і воду". Уявіть собі - ідуть на смерть за Україну», - сказав uлава держави.

 

Президент також нагадав, що подібних героїчних рейдів українською армією було здійснено кілька під час подій на сході, але мало хто про це знає.

 

 

Як писала «Детектор медіа», документальний фільм «Рейд» зняли Центральна телерадіостудія Міністерства оборони України («Військове телебачення України») у партнерстві з кінокомпанією Film.ua. Автор ідеї фільму - радник міністра оборони з питань комунікацій Олексій Макухін, автор сценарію - Олексій Гончарук, режисер монтажу - Андрій Трандін, продюсери - Поліна Толмачова й Андрій Ризванюк. За словами пана Макухіна, над «Рейдом» працювала та ж команда, що й над документальним фільмом «Аеропорт» про «кіборгів» - захисників Донецького аеропорту, прем'єра якого відбулася в травні 2015 року.

 

Телевізійна прем'єра фільму «Рейд» відбудеться 14 жовтня, у День захисника України, в ефірі одразу кількох загальнонаціональних каналів. За попередніми даними, стрічку покажуть телеканали «Інтер», «Україна», «UA: Перший», ICTV, СТБ, 5 канал, «Еспресо TV». За словами радника міністра оборони, телеканали самі обирають слот для трансляції. Поки що не в усіх згаданих каналів «Рейд» є в розкладі трансляцій. Згідно з телепрограмою, першим «Рейд» покаже «Інтер» - о 17:50, ICTV - о 20:25, «UA: Перший» - о 21:00.

 

За словами пана Макухіна, переговорами з телеканалами щодо показу «Рейду» займалися Центральна телерадіостудія Міноборони та Адміністрація Президента.

 

Після телевізійної прем'єри стрічку викладуть на YouTube-каналі «Військового телебачення України».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - прес-служба Президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1577
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду