Радник Стеця вважає, що заборона проросійського контенту вже не є дієвою

Радник Стеця вважає, що заборона проросійського контенту вже не є дієвою

2 Жовтня 2015
2216
2 Жовтня 2015
18:49

Радник Стеця вважає, що заборона проросійського контенту вже не є дієвою

2216
Радник Стеця вважає, що заборона проросійського контенту вже не є дієвою
Радник Стеця вважає, що заборона проросійського контенту вже не є дієвою

Радник міністра інформаційної політики з питань інформаційної безпеки Дмитро Золотухін вважає, що сьогодні заборона проросійського контенту уже не є дієвою й потрібно працювати над вироблення власних проектів. Про це він сказав 1 жовтня під час панельної дискусії на конференції «Інформаційна політика в умовах кризи: як забезпечити національну безпеку, зберігаючи гарантії прав людини та демократичних свобод?», яку організував Координатор проектів ОБСЄ в Україні.

 

«У боротьбі з російською пропагандою заборона телеканалів, інтернет-сайтів та інших медіа не є особливо ефективною зараз. Немає сенсу стирати, банити, вилучати з умів людей інформацію, витрачаючи на це ресурси, гроші і вигадувати для цього різні інструменти. Не можна спинити поширення ідей», - зазначив він.

 

Радник міністра, проте, додав, що політика заборон зіграла свою роль у 2014 році. Зараз, на його думку, Україні необхідно зосередитися на виробленні власного якісного й об'єктивного медіаконтенту.

 

«Водночас, виробляючи свій контент, у тому числі культурний, для різних видів медіа, ми зможемо доносити правдиву інформацію як аудиторії в Україні, так і поза нею для всіх, хто цікавиться тим, що у нас тут відбувається», - переконаний пан Золотухін.

 

На думку Дмитра Золотухіна не варто занадто сподіватися на зміни в законодавстві. Радник міністра вважає, що більш пріоритетною є ефективна саморегуляція медіа.

 

Нагадаємо, 1 жовтня о 12.00 розпочала роботу українська мультимедійна платформа іномовлення, запущена Міністерством інформаційної політики на базі державних телерадіокомпаній «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"», «Банківське телебачення» (БТБ) та інформаційного агентства «Укрінформ».

 

У рамках медіаплатформи запущено оновлений сайт «Укрінформу» www.ukrinform.ua зі зміненим дизайном і новим логотипом. Замість супутникового телеканалу УТР в ефірі стартував телеканал UATV. Він мовить із трьох супутників: Amos 3, Azerspace 1, Galazy 19, а також в інтернеті на власному каналі в YouTube. Телеканал мовить українською, російською, кримськотатарською, англійською мовами.

 

Влітку експертна рада при Міністерстві інформаційної політики розробила проект Концепції інформаційної безпеки. Правовий аналіз проекту здійснив офіс представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ. Міністр інформаційної політики Юрій Стець, заявляв, що до вересня буде представлений новий проект Концепції, з урахування рекомендацій ОБСЄ.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.youtube.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2216
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду