Найкраще про євроінтеграцію інформує сайт Львівської облдержадміністрації - дослідження

Найкраще про євроінтеграцію інформує сайт Львівської облдержадміністрації - дослідження

30 Вересня 2015
1219
30 Вересня 2015
18:45

Найкраще про євроінтеграцію інформує сайт Львівської облдержадміністрації - дослідження

1219
Найкраще про євроінтеграцію інформує сайт Львівської облдержадміністрації - дослідження
Найкраще про євроінтеграцію інформує сайт Львівської облдержадміністрації - дослідження

Найкраще про процес європейської інтеграції в області інформують Львівська, Закарпатська, Кіровоградська, Одеська та Чернігівська облдержадміністрації (ОДА), а найгірше -  Дніпропетровська, Полтавська та Харківська ОДА. Такі дані навела аналітик Інституту світової політики Дарія Гайдай за результатами дослідження щодо висвітлення процесу європейської інтеграції на веб-сайтах обласних державних адміністрацій.

 

На низці інтернет-сайтів єдиною актуальною новиною у сфері європейської інтеграції за рік є програма святкувань Дня Європи.

 

«Хоча невід'ємним пунктом усіх обласних планів заходів з імплементації Угоди про асоціацію є "забезпечення доступу громадськості та ЗМІ до актуальної інформації з питань імплементації Угоди про асоціацію", як показав наш моніторинг, лише кілька облдержадміністрацій дбають про систематичне інформування мешканців області про процес євроінтеграції», - підкреслила Дарія Гайдай.

 

 

Серед п'ятірки лідерів лише на сайті Львівської держадміністрації опубліковано обласний план заходів з імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, а також звіт щодо його виконання за 2014 рік.

 

 

За словами аналітика, збільшення підтримки євроінтеграційного курсу України є неможливим без підвищення рівня знань та розуміння питань, пов'язаних з європейською інтеграцією на місцевому рівні.

 

«Необхідно показати на конкретних прикладах, як у процесі європейської інтеграції покращується життя у громаді. Кожна область потребує власних "історій успіху" у сфері євроінтеграції: вони можуть стосуватися, наприклад, впровадження європейських стандартів і практик у містобудуванні чи вихід місцевих виробників на ринок Євросоюзу. Лише завдяки цим "історіям" європейська інтеграція почне сприйматися не як геополітичний вибір між Росією та ЄС, а як шлях підвищення рівня життя кожного українця», - зазначила Дарія Гайдай.

 

Моніторинг офіційних інтернет-сторінок обласних державних адміністрацій проводився 14-20 вересня 2015 року. Зважаючи на складну ситуацію у Донецькій та Луганській областях,  ці дві області, як і окупований РФ Крим, були виключені із моніторингу.

 

Інформаційне висвітлення євроінтеграції оцінювалося за низкою критеріїв: наявність загальної інформації про співпрацю України-ЄС, інформування про проведення в області подій/заходів/ініціатив, пов'язаних з європейською інтеграцією, наявність практичних рекомендацій для виробників, які бажають експортувати свої товари до ЄС (або посилання на відповідні ресурси), а також публікація обласного плану заходів щодо імплементації Угоди про асоціацію та звіту з виконання цього плану за 2014 рік.

 

Нагадаємо, 28 вересня, у Міжнародний день права знати, українські громадські організації закликали народних депутатів проголосувати за законопроект№ 2913 «Про внесення змін до деяких законів України у сфері доступу до публічної інформації щодо вдосконалення їх окремих положень». Цей законопроект зареєстрували 20 травня народні депутатиВікторія Сюмар, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Єгор Соболєв, Ганна Гопко, Віктор Кривенко. Він спрямований на підвищення гарантій реального доступу громадян до публічної інформації. 17 червня його підтримав Комітет ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики, рекомендувавши парламенту прийняти його за основу. Комітет добивається включення цього проекту до порядку денного пленарних засідань на сесійний тиждень 6-9 жовтня.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1219
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду