Шустер натякнув, що його програма не подобається владі, бо в її аудиторії зріс рейтинг Тимошенко (ОНОВЛЕНО)

Шустер натякнув, що його програма не подобається владі, бо в її аудиторії зріс рейтинг Тимошенко (ОНОВЛЕНО)

25 Вересня 2015
3979
25 Вересня 2015
21:07

Шустер натякнув, що його програма не подобається владі, бо в її аудиторії зріс рейтинг Тимошенко (ОНОВЛЕНО)

3979
Шустер натякнув, що його програма не подобається владі, бо в її аудиторії зріс рейтинг Тимошенко (ОНОВЛЕНО)
Шустер натякнув, що його програма не подобається владі, бо в її аудиторії зріс рейтинг Тимошенко (ОНОВЛЕНО)

Телеведучий Савік Шустер заявив, що його програма не подобається владі через те, яку громадську думку висловлює зібрана в студії суспільно-політичного ток-шоу «Шустер live» аудиторія. Про це він сказав 25 вересня в ефірі «Шустер live» на телеканалі 3s.tv та в інтернеті.

 

«У середньому в нас десь 6 млн глядачів, коли ми виходимо на каналі "1+1", і 3-4 млн, коли ми на каналі "112". У нас у студії представлена вся країна (100 глядачів у студії відповідають за соціально-демографічними показниками населенню країни. - ТК). Ми ніколи нічого вам (аудиторії. - ТК) не говоримо, навіть не спілкуємося з вами на політичні теми, ви просто висловлюєте громадську думку. І це не подобається владі», - сказав Савік Шустер.

 

Він навів результати опитування аудиторії «Шустер live», як вона голосувала на президентських виборах 2014 року і як би вона проголосувала зараз, якби вибори були в найближчу неділю (респонденти самі вказували прізвища політиків, а не вибирали зі списку).

 

 

2014

2015

Петро Порошенко

50%

22%

Юлія Тимошенко

10%

14%

Олег Ляшко

7%

2%

Анатолій Гриценко

5%

7%

 

«Вважати, що програма, яка показує громадську думку, не повинна бути на жодному каналі, - це неправильно», - заявив Савік Шустер.

 

Як відомо, Юлія Тимошенко у 2015 році стала однією з найчастіших гостей програми «Шустер live». Також практично в кожному випуску присутні представники партії «Батьківщина».

 

Натомість колишній головний редактор газети «Вести» Ігор Гужва раніше оприлюднив отриману з власних джерел інформацію, що власника «1+1» Ігоря Коломойського обурила поява в ефірі «Шустер live» 11 вересня глави Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі та підбір аудиторії в студії, якій за підсумками голосування пан Саакашвілі дуже сподобався. Саме це нібито й стало приводом до подальшого зняття з ефіру «1+1» програми «Шустер live».

 

Деякими медійниками висловлювались також інші версії. Наприклад ,буцімто «1+1» намагався домовитися з ведучим ток-шоу та самим Олегом Ляшко про відсутність останнього в ефірі 18-го вересня, задля демонстрації власником каналу лояльності до президента Петра Порошенка. Після відмови в цьому й Шустера, і Ляшка - канал, начебто, й зняв програму з ефіру. Нагадаємо, напередодні стався арешт народного депутата з фракції Радикальної партії Ляшка Ігоря Мосійчука.

 

Нагадаємо, 18 вересня суспільно-політичне ток-шоу «Шустер live» не вийшло в ефірі каналу «1+1». На телеканалі повідомили, що вирішили перенести ефір програми.

 

Приблизно о 20.30 програма почала транслюватися в прямому ефірі каналу «112 Україна».

 

«Нас зняли з ефіру, ми про це дізналися за дві хвилини до ефіру. Я думаю, це домовленість власника каналу з Адміністрацією ПрезидентаЯ вдячний каналу "112 Україна" за можливість вийти в прямому ефірі», - заявив ведучий Савік Шустер.

 

Згодом прес-секретар Президента України  Святослав Цеголко заявив, що Адміністрація Президента не причетна до невиходу програми «Шустер live» в ефір 18 вересня. Також пан Цеголко закликав автора та ведучого програми Савіка Шустера оприлюднити докази щодо звинувачень на адресу АП.

 

25 вересня канал «1+1» повідомив, що «Шустер live» знову не вийде в ефір каналу «1+1». «Такі зміни в програмній сітці обумовлені тим, що між каналом і студією залишилася низка неузгоджених юридичних моментів, для вирішення яких потрібен певний час», - пояснили на каналі.

 

Відтак ток-шоу вийшло в ефір тільки на супутниковому каналі «Савік Шустер студії» 3s.tv та в інтернеті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3979
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду