Учасники «Вавилон’13» знімають чотири документальних фільми

Учасники «Вавилон’13» знімають чотири документальних фільми

22 Вересня 2015
1735
22 Вересня 2015
12:20

Учасники «Вавилон’13» знімають чотири документальних фільми

1735
Учасники «Вавилон’13» знімають чотири документальних фільми
Учасники «Вавилон’13» знімають чотири документальних фільми

Учасники кінематографічного об'єднання «Вавилон'13» працюють над виробництвом чотирьох документальних фільмів: «Бранці», «Залізна сотня», «Крим. Як це було» та «#war_note». Про це йдеться в презентації об'єднання, яку вони представляють сьогодні в рамках мистецького фестивалю Gogolfest.

 

Фільм «Бранці», над яким працює кінорежисер Володимир Тихий, є документальним детективом. Студент-біолог Олександр Клочко веде розслідування розстрілу учасників Революції гідності. Він сам виносив поранених та вбитих з вулиці Інститутської.

 

Кадр із фільму «Бранці»

 

За сюжетом майбутньої стрічки, під час цих кривавих подій у коридорі Жовтневого палацу Сашко зустрів солдата внутрішніх військ. Вмовляючи його скласти зброю та перейти на бік протестуючих, Олександр Клочко усвідомлює весь жахливий абсурд того, що відбувалось навколо. Солдат-строковик внутрішніх військ став метафізичним дзеркалом, у якому хлопець побачив власне відображення з протилежним полюсом.

 

Кадр із фільму «Залізна сотня»

 

«Залізна сотня» - стрічка «про людей, які пішли на війну, про ціну, яку вони платять за свободу цієї країни, і якими вони стануть після війни». Автор Юлія Гонтарук шукає відповідь на питання «Який вони оберуть шлях у мирному житті, чи знайдуть себе».

 

Кадр із фільму «Крим. Як це було»

 

Автором майбутньої стрічки «Крим. Як це було» є Костянтин Кляцкін. Він фокусується на історії офіцерів, солдатів та матросів, які під час захоплення Криму не зрадили своєї присяги на вірність народу України. «Це фільм про тих, хто не спокусився оманливими обіцянками керівництва "братського" флоту. Про тих, хто першими зіткнулися з тактикою "гібридної війни", яку Росія випробувала в Криму і згодом реалізувала на Сході України», - йдеться в концепції проекту.

 

Кадр із фільму «#war_note»

 

Автор проекту «#war_note» Роман Любий продовжує збирати матеріали для фільму - відеозаписи бійців, добровольців та військовослужбовців (відео з телефонів, планшетів, цифрових фотоаппаратів, тощо), зняті у військовий час. Саме на цих матеріалах він хоче побудувати розповідь про військові події на Сході України.

 

Увійдуть до стрічки й відеозаписи бійців, відзняті в мирний час та поза війною, аби розповісти про нинішні реалії України.

 

Як писала «Детектор медіа», перший повнометражний фільм «Вавилону'13» «Сильніше, ніж зброя» увійшов до числа десяти фільмів-номинантів 7-го Міжнародного Лондонського артфестивалю Passion For Freedom.

 

«Детектор медіа»

Фото - кадри з проектів стрічок

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1735
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду