Прес-служба Генштабу відповіла на сюжет «1+1» і пропонує журналістам знову перевірити забезпечення військових

Прес-служба Генштабу відповіла на сюжет «1+1» і пропонує журналістам знову перевірити забезпечення військових

18 Вересня 2015
5056
18 Вересня 2015
19:41

Прес-служба Генштабу відповіла на сюжет «1+1» і пропонує журналістам знову перевірити забезпечення військових

5056
Прес-служба Генштабу відповіла на сюжет «1+1» і пропонує журналістам знову перевірити забезпечення військових
Прес-служба Генштабу відповіла на сюжет «1+1» і пропонує журналістам знову перевірити забезпечення військових

Генеральний штаб Збройних сил України провів службове розслідування ситуації із забезпеченням української армії, про яку йшлося в сюжеті програми ТСН телеканалу «1+1» від 9 серпня. За результатами перевірки встановлено, що більшість фактів не знайшли свого підтвердження, але було встановлено окремі факти неналежного виконання обов'язків. Про це йдеться в заяві прес-служби Генштабу, поширеній 18 вересня.

 

Прес-служба Генштабу пропонує журналістам каналу «1+1» знову виїхати в підрозділ, який вони знімали, та проінспектувати його в супроводі прес-офіцера та підготувати новий матеріал.

 

Подаємо заяву прес-служби Генштабу повністю:

 

«Заява щодо сюжету телеканалу "1+1" від 9 серпня 2015 року в програмі ТСН

 

Журналіст Руслан Ярмолюк відзняв сюжет про начебто кричущий стан забезпечення української армії, зокрема командно-спостережного пункту 3 механізованого батальйону 54 окремої механізованої бригади.

 

Генеральним Штабом була невідклано створена комісія і проведено розслідування.

 

За результатами перевірки встановлено, що більшість фактів не знайшли свого підтвердження, але було встановлено окремі факти неналежного виконання обов'язків.

 

Інформація висвітлена у сюжеті телеканалу "1+1" стосовно споживання військовослужбовцями батальйону недоброякісних продуктів харчування не підтверджується.

 

Консерви м'ясні, показані у сюжеті, не надходили в бригаду з продовольчих складів ЗСУ, оскільки ЗСУ такий різновид консерв не закуповує. Крім того, військовослужбовці не змогли показати ні пустих банок, ні пустих ящиків від даної продукції.

 

Сало з непритаманним запахом та поганими смаковими якостями комісією було виявлено на польовому пункті харчування взводного опорного пункту. На складі військової частини такого сала не виявлено. Зі слів начальника продовольчого складу частини сало в даній упаковці протягом останнього місяця не надходило та на польові пункти харчування не видавалося.

 

Показана у сюжеті гнила картопля знаходиться на смітнику, в стороні від табору. Картопля, що зберігається у обладнаному погребі даного ВОП врожаю 2015 року за своїми якостями відповідає визначеним стандартам.

 

Цвілий хліб комісією не виявлено.

 

За результатами проведеної роботи встановлено, що на взводному опорному пункті особовий склад проводить час на власний розсуд; позиції належним чином не обладнані; на території повсюди розкидане сміття, серед якого пляшки з-під алкогольних напоїв, що свідчить про можливе їх вживання; особовий склад на опорному пункті знаходиться без засобів індивідуального захисту та зброї, хоча вони є в наявності.

 

Такий стан справ є результатом самоусунення керівного складу бригади та батальйону від виконання своїх функціональних обов'язків.

 

За результатами службових розслідувань посадові особи, причетні до порушень в організації тилового забезпечення, будуть притягнути до відповідальності. Про покарання винних ми поінформуємо окремо.

 

Ми пропонуємо журналістам телеканалу 1+1 повторно виїхати в підрозділ, переконатись в належному забезпеченні військовослужбовців і продемонструвати свою неупередженість та готовність перевіряти інформацію. Однак, аби уникнути можливих маніпуляцій, ми зі свого боку зобов'язуємося супроводжувати журналіста та оператора телеканалу прес-офіцером.

 

Нагадаємо, що ситуація із забезпеченням особового складу 54 омбр знаходиться на контролі керівництва Генерального штабу».

 

«Детектор медіа» звернеться по коментар до каналу «1+1», чи готові журналісти повторно перевіряти ситуацію в супроводі прес-офіцера та чи будуть оприлюднювати реакцію каналу на це повідомлення прес-служби Генштабу.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5056
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду