У конкурсі на посаду гендиректора  «Національного газетно-журнального видавництва» беруть участь чотири кандидати

У конкурсі на посаду гендиректора «Національного газетно-журнального видавництва» беруть участь чотири кандидати

17 Вересня 2015
3397
17 Вересня 2015
11:37

У конкурсі на посаду гендиректора «Національного газетно-журнального видавництва» беруть участь чотири кандидати

3397
У конкурсі на посаду гендиректора  «Національного газетно-журнального видавництва» беруть участь чотири кандидати
У конкурсі на посаду гендиректора  «Національного газетно-журнального видавництва» беруть участь чотири кандидати

У конкурсі на посаду генерального директора видавництва Міністерства культури -державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» - беруть участь чотири кандидати. Про це у відомстві повідомили у відповідь на інформаційний запит «Детектор медіа».

 

За цими даними, 8 вересня відбулося засідання Комісії, що розглянула заяви та документи учасників конкурсу Євгена Букета, Володимира Галицького,  Євгена Гуща,  Ігоря Лиска та Андрія Щекуна.

 

Заяву пана Лиска було відхилено «відповідно до пункту 14 «Порядку проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 вересня 2008 р.    № 777, а саме, у зв'язку з невідповідністю встановленими комісією вимогам до претендентів та конкурсних пропозицій (стаж роботи на посадах не нижче керівників нижчого рівня менше 5 років)».

 

Для подальшої участі у конкурсі учасникам необхідно розробити конкурсні пропозиції - проект Стратегічного плану розвитку підприємства на середньострокову перспективу.

 

 

 

До складу конкурсної комісії входять: заступник міністра культури - керівник апарату, голова комісії Юрій 3убко, заступник міністра культури, заступник голови комісії Ростислав Карандєєв, начальник Управління соціокультурного розвитку регіонів, відповідальний секретар комісії Лариса Нікіфоренко, літератор Олександр Денисенко, директор департаменту фінансово-ресурсного забезпечення Володимир Жук, письменник Сергій Пантюк, начальник управління правового забезпечення; Лариса Петасюк, перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, тележурналіст Дмитро Тузов, начальник відділу кадрової роботи та державної служби Наталія Фурлет.

 

Як писала «Детектор медіа», 23 липня стало відомо, що Міністерство культури України проводить відкритий конкурс на посаду генерального директора державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» згідно з наказом № 421 від 16.06. 2015 року «Про проведення конкурсного відбору керівника Державного підприємства «Національного газетно-журнального видавництва».

 

У травні Мінкультури не продовжило контракт колишньому генеральному директору ДП «Національне газетно-журнального видавництво» Роману Ратушному - термін дії його контракту сплив 18 травня. 26 червня пан Ратушний захопив печатку видавництва, втікши з нею з офісу. Працівники видавництва склали акт про відмову пана Ратушного віддати печатку, від наявності якої залежить діяльність підприємства. Викликана до видавництва міліція прийняла заяву щодо інциденту. 2 липня він повернув печатку.

 

9 липня в ДП «Національне газетно-журнальне видавництво» відбулися загальні збори колективу, де було прийнято рішення звернутися з листом до віце-прем'єра-міністра культури В`ячеслава Кириленка (копія надіслана також профільному заступнику міністра культури Ростиславу Карандєєву) з проханням надати повноваження виконуючого обов'язки генерального директора видавництва нинішньому заступнику директора  з творчих питань Руслану Онопрієнку

 

17 липня колективу видавництва був представлений новий в.о. генерального директора Богдан Мазницький. Як стало відомо «Детектор медіа», колектив видавництва незадоволений, що після двох місяців відсутності керівника підприємства на посаду не був призначений заступник генерального директора з творчих питань Руслан Онопрієнко.

 

27 липня під стінами Кабінету Міністрів України відбулася акція протесту співробітників видавництва. Таким чином вони хотіли донести нагальні проблеми видавництва до уваги прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і віце-прем'єр-міністра - міністра культури В'ячеслава Кириленка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3397
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду