Режисер фільму «Зима у вогні» на фестивалі у Торонто закликав звільнити Олега Сенцова

Режисер фільму «Зима у вогні» на фестивалі у Торонто закликав звільнити Олега Сенцова

17 Вересня 2015
3397
17 Вересня 2015
10:27

Режисер фільму «Зима у вогні» на фестивалі у Торонто закликав звільнити Олега Сенцова

3397
Режисер фільму «Зима у вогні» на фестивалі у Торонто закликав звільнити Олега Сенцова
Режисер фільму «Зима у вогні» на фестивалі у Торонто закликав звільнити Олега Сенцова

На прем'єрі свого документального фільму «Зима у вогні», присвяченого подіям Євромайдану, на Міжнародному кінофестивалі у Торонто (Канада) режисер Євген Афінeєвський вийшов на сцену в футболці з фотографією Олега Сенцова та написом #FREESENTSOV. Про це повідомляє «Еспресо.TV».

 

Окрім цього активісти української діаспори роздавали учасникам і глядачам кінофестивалю у Торонто листівки, у яких повідомлялося про сфабриковані у РФ справи українських політв'язнів. Також віжбувся збір підписів під онлайн-петицією за звільнення українських громадян, які знаходяться на гратами у Росії.

 

Євген Афінеєєвський (справа) зняв фільм про Євромайдан і закликав звільнити Олега Сенцова

 

Як писала «Детектор медіа», 25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (Росія) засудив Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії суворового режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив у сукупності за різними статтями до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

 

Захист режисера оскаржив вирок суду за сфабрикованою справою. Крім того, захист Олега Сенцова позивається до російських ЗМІ, які назвали режисера терористом одразу після затримання.

 

Іранський кінорежисер Мохсен Махмальбаф присвятив отриманий ним на Венеційському кінофестивалі почесний приз ім. Робера Брессона українському кінорежисеру Олегу Сенцову.Раніше український кінорежисер Сергій Лозниця закликав керівництво Венеційського кінофестивалю та громадськість вимагати звільнення свого колеги Олега Сенцова з російської в'язниці. Крім того  під час нинішнього, 72-го Венеційського фестивалю французький режисер Крістіан Венсан перед прем'єрою свого конкурсного фільму публічно зачитав звернення кінематографічної громадськості на захист Олега Сенцова.

 

На 72-му міжнародному Венеціанському кінофестивалі було представлено дві стрічки українських кінорежисерів, одна з них - документальна стрічка «Зима у вогні» (Winter on Fire) Євгена Афінеєвського виробництва України. Раніше режисер виступив автором документальної стрічки про події  Революції Гідності «Молитва за Україну». «Зима у вогні: українська боротьба за свободу» - третій документальний фільм Євгена Афінеєвського. Прем'єра стрічки на  платформі Netflix відбудеться 9 жовтня, коли її буде відкрито для трансляції по усьому світу.

 

12 вересня фільм української режисерки Єви Нейман «Пісня пісень», знятий командою «1+1 Продакшн», був офіційно представлений в рамках 40-го Міжнародного кінофестивалю в Торонто (Канада).

 

«Детектор медіа»

Фото - з  Facebook Євгена Афінеєвського

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3397
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду