Держкомтелерадіо наполягає на відновленні фінансування НРКУ і мовлення «Українського радіо»

Держкомтелерадіо наполягає на відновленні фінансування НРКУ і мовлення «Українського радіо»

11 Вересня 2015
3050
11 Вересня 2015
16:45

Держкомтелерадіо наполягає на відновленні фінансування НРКУ і мовлення «Українського радіо»

3050
Держкомтелерадіо наполягає на відновленні фінансування НРКУ і мовлення «Українського радіо»
Держкомтелерадіо наполягає на відновленні фінансування НРКУ і мовлення «Українського радіо»

Державний комітет телебачення і радіомовлення звернувся до Кабінету Міністрів та Міністерства фінансів України з проханням під час внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» відновити фінансування Національної радіокомпанії України (НРКУ) в сумі 3130,4 тис. грн. за бюджетною програмою 1701080 «Виробництво та трансляція телерадіопрограм для державних потреб, збирання, обробка та розповсюдження офіційної інформаційної продукції, та функціонування україномовної версії міжнародного каналу «Euronews». Про це повідомляє прес-служба відомства.

 

Як стверджує Комітет, саме зменшення фінансування на цю суму змусило НРКУ скоротити послуги з трансляції своїх програм. Зокрема, з 9 вересня було вимкнено мережі поширення програм НРКУ в наступних обсягах:

-УР-1 «Перший канал»  - УКХ- діапазон нижній та верхній FM- діапазон  - частково (не відімкнутими залишаються передавачі тільки в обласних центрах);

-УР-1 «Перший канал»  -  СХ-діпазон  - скорочено роботу миколаївського передавача (549 кГц) на 4 години (залишається мовлення ранковим та вечірнім блоками);

-УР-2 «Промінь»  -  УКХ-діапазон (крім Києва);

-УР-3 «Культура»  - УКХ-діапазон (крім Києва).

 

Вимкнення не стосувалося передавачів у Донецькій та Луганській областях.

 

Такого масштабного скорочення трансляції програм Українського радіо не було ніколи, а під час російської агресії та напередодні місцевих виборів воно спричинило великий негативний суспільний резонанс, зазначає відомство. Саме тому Держкомтелерадіо наполягає на відновленні фінансування виробництва та трансляції радіопрограм НРКУ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», з 9 вересня  НРКУ суттєво обмежила поширення своїх програм територією України. Таке рішення ухвалено у зв'язку зі скороченням видатків загального фонду Державного бюджету України і зменшенням на 3130,4 тис. грн. бюджетного фінансування трансляції програм «Українського радіо».

 

Трансляції у проводовій мережі та в інтернеті залишаються в повному обсязі.

 

Водночас Національна рада телебачення і радіомовлення України та Міністерство інформаційної політики України  заявили, що звернуться до Кабінету Міністрів України, аби якнайшвидше відновити у повному обсязі мовлення «Українського радіо». Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявляє, що на найближчому засіданні уряду внесе постанову про відновлення фінансування НРКУ, яке дозволить поновити радіомовлення на всій території країни. Нацрада і Мінінформполітики звертаються до Держкомтелерадіо,  у підпорядкуванні якого перебуває діяльність державного мовника, та до Міністерства фінансів України з вимогою здійснити всі можливі кроки, аби мовлення «Українського радіо» було негайно відновлено у попередніх обсягах.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3050
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду