Відновлений після пожежі кінотеатр «Жовтень» планують відкрити 18 жовтня

Відновлений після пожежі кінотеатр «Жовтень» планують відкрити 18 жовтня

11 Вересня 2015
2611
11 Вересня 2015
16:31

Відновлений після пожежі кінотеатр «Жовтень» планують відкрити 18 жовтня

2611
Відновлений після пожежі кінотеатр «Жовтень» планують відкрити 18 жовтня
Відновлений після пожежі кінотеатр «Жовтень» планують відкрити 18 жовтня

Будівельники та адміністрація столичного кінотеатру «Жовтень» планують, що відновлювальні роботи будівлі, що постраждала від пожежі у жовтні минулого року, будуть закінчені до 18 жовтня. Про це «Детектор медіа» повідомила директор кінотеатру Людмила Горделадзе.

 

«Таку дату адміністрація визначила з будівельниками, до 18 жовтня сподіваємося все встигнути», - зазначила вона, уточнивши, що мова йде не про офіційне урочисте відкриття, а про кінець ремонтних робіт.

 

Планується, що покази програми цьогорічного фестивалю Київського міжнародного кінофестивалю (КМКФ) «Молодість», який пройде в столиці з 24 жовтня до 1 листопада, відбуватимуться зокрема й у кінотеатрі «Жовтень».  Про це заявляв генеральний директор фестивалю Андрій Халпахчі на прес-конференції з нагоди проведення ювілейного 45-го КМКФ. Також повідомлялося, що кінотеатр «Жовтень» повинен відкритися напередодні кінофестивалю 18 жовтня.

 

Водночас цьогорічна конкурсна програма Sunny Bunny («Сонячний зайчик») фільмів про ЛГБТ демонструватиметься в іншому столичному кінотеатрі «Київ».  За словами Андрія Халпахчі, там більше можливостей для забезпечення охорони та підтримки порядку під час показів.

 

Нагадаємо, 29 жовтня 2014 року, під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny (програма фільмів про ЛГБТ) невідомі підпалили зал «Гегемон» кінотеатру «Жовтень». Відбулася евакуація глядачів.

 

Одразу після пожежі директор кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе заявила, що підозрює, що пожежа невипадково сталася під час трансляцію фільму про ЛГБТ на кінофестивалі «Молодість». Вона звернула увагу на те, що пожежа почалася під час показу у рамках фестивалю, присвяченого нетрадиційній орієнтації.

 

Згодом  міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що міліція затримала двох підозрюваних у підпалі київського кінотеатру «Жовтень». За його словами, підозрювані - студенті вузу і його безробітний приятель - зізнались у скоєнні злочину. Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що затримані за підозрою у підпалі київського кінотеатру «Жовтень» 29 жовтня почали співпрацювати зі слідством і розкрили мотиви свого вчинку.  Підозрювані заявили, що своїми діями вони прагнули зірвати показ фільму з ЛГБТ-тематики.

 

Внаслідок підпалу кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн.

 

Замовником реконструкції кінотеатру виступає КП «Житлоінвестбуд-УКБ». За словами заступника директора КП Євгена Городілова, відбувається повна реконструкція із заміною інженерного обладнання, підсиленням фундаментів, заміною даху та приведенням будівлі до діючих пожежних норм.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2611
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду