Журналістам російського телеканалу LifeNews заборонили в'їзд у Молдову

Журналістам російського телеканалу LifeNews заборонили в'їзд у Молдову

7 Вересня 2015
2516
7 Вересня 2015
12:56

Журналістам російського телеканалу LifeNews заборонили в'їзд у Молдову

2516
Журналістам російського телеканалу LifeNews заборонили в'їзд у Молдову
Журналістам російського телеканалу LifeNews заборонили в'їзд у Молдову

Знімальну групу російського телеканалу LifeNews, яка вирушила до Молдови знімати протести в Кишиневі, на в'їзді затримали представники митної служби аеропорту. Про це повідомляється на сайті каналу.

 

Затримано двоє співробітників каналу - кореспондента Олексія Казанникова та оператора Наталію Калишеву.  Затримання сталося під час проходження медійниками паспортного контролю. Офіцер митної служби запитав кореспондента та оператора LifeNews про мету приїзду.

 

«Ми з колегою відповіли, що збираємося висвітлювати події на центральній площі Кишинева, але виявляється, що у Молдові немає інтересу, щоб російські журналісти розповідали про це», - повідомив пан Казанников.

 

Згодом митники попросили репортерів заповнити митну декларацію, перевірили багаж і забрали флеш-карту, на якій був записаний репортаж Олексія Казанникова. Зй ого словами, митники заявили, що інформація з репортажу заборонена на території республіки Молдова.

 

Кореспондент стверджує, що особливу увагу при перевірці паспортів прикордонники звернули увагу на те, що журналістка Наталія Калишева була депортована з України.

 

«Тому не один раз чули жарт, що "не грубіть, а то ми вас здамо нашим колегам з України". Я впевнений, що молдавська митниця в курсі, що відбувалося на Україні, тому я не виключаю, що це була пряма загроза знімальній групі телеканалу», - заявляє кореспондент.

 

На час виходу репортажу про їх затримання на каналі LifeNews журналісти понад дев'ять годин перебували в транзитній зоні аеропоту без паспортів. За їх словами, їм видали документ, де перераховано кілька пунктів, по яких вони не можуть потрапити до Молдови. «У цьому документі є один головний пункт, а саме: відсутність у нас паперів на спеціальну техніку, якої у нас з собою немає», - заявив кореспондент LifeNews.

 

Олексій Казанников додав, що представник авіакомпанії Air Moldova повідомила, що прикордонники сказали відправити журналістів LifeNews до Москви за їх рахунок.

 

Як повідомляли ЗМІ, в центрі Кишинева у неділю почалася багатотисячна антиурядова акція. На думку організаторів, влада несе відповідальність за соціально-економічну кризу в країні. Протестувальники провели ніч на площі, розбивши наметове містечко перед будівлею уряду.

 

Нагадаємо, у липні казахський громадський діяч Мурат Абенов закликав державні органи Казахстану закрити у країні доступ до телеканалу LifeNews через образливе відео, яке видання опублікувало на сайтах соцмереж.

 

Того ж місяця російський канал LifeNews і «КіберБеркут» опублікували два фейки про Мінінформполітики України.

 

Представники телеканалу LifeNews неодноразово брали участь у допитах і психологічних знущаннях над українськими громадянами, які перебували в полоні терористів. Зокрема, LifeNews поширював сюжет про луганську журналістку Марію Варфоломєєву, яка перебуває в полоні терористів «ЛНР» із січня, у якому представники каналу проводять допит заручниці, після чого вона плаче, просить український уряд допомогти в її звільненні та відкидає всі звинувачення бойовиків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2516
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду