У Росії вирішили показати стрічку засудженого Олега Сенцова

У Росії вирішили показати стрічку засудженого Олега Сенцова

2 Вересня 2015
2090
2 Вересня 2015
20:21

У Росії вирішили показати стрічку засудженого Олега Сенцова

2090
У Росії вирішили показати стрічку засудженого Олега Сенцова
У Росії вирішили показати стрічку засудженого Олега Сенцова

На кіностудії «ЛенДок» в Петербурзі відбудеться безкоштовний показ фільму «Гамер» українського режисера Олега Сенцова. Про це повідомляє агентство «Росбалт» з посиланням на прес-службу кіностудії.

 

На студії заявили, що показ не буде організовано на підтримку засудженого за сфабрикованою справою режисера.

 

«Це не буде акцією на підтримку Сенцова. Ніякої провокації в цьому немає. Ми просто показуємо фільми, які багато людей не бачать. Це громадянсько-орієнтований показ. У фільмі немає жодного політичного підґрунтя. Так, режисер опозиційний. Але якщо так все розглядати, то і в "Буратіно" можна шукати політичне підґрунтя», - зазначили в прес-службі кіностудії «ЛенДок».

 

Показ відбудеться 3 вересня о 19.30.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 26 серпня, наступного дня після вироку російського суду, який присудив українському режисерові  Олегу Сенцову 20 років в'язниці, Польська академія кіномистецтв разом з ТОК FM-радіо організувала у центрі Варшави (Польща) відкритий показ першого художнього фільму засудженого митція «Гамер». Після показу аудиторія висловила свою підтримку Олегу Сенцову, піднявши над головою «вогники» своїх стільникових телефонів.

 

Нагадаємо, 25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (Росія)засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії суворового режиму.  Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив у сукупності за різними статтями до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Після оголошення вироку та запитання судді про те, чи він зрозумілий обвинувачуваним, Олег Сенцов та Олександр Кольченко почали співати гімн України.

 

Перед вироком суду Правління Європейської кіноакадемії (European Film Academy, EFA) звернулося з листом до керівництва РФ, в якому закликало негайно звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова.  Серед відомих кіномитців, які підписали звернення, Агнєшка Холланд, Даніель Ольбрихський, Анджей Вайда, Вім Вендерс, Фолькер Шльондорф, Кшиштоф Зануссі та інші.

 

Європейська кіноакадемія закликала забезпечити безпеку Олегу Сенцову; зняти звинувачення через недостатність доказів; негайно і беззастережно звільнити затриманих; забезпечити повну реабілітацію затриманих; ініціювати повне, оперативне і неупереджене розслідування свавільного затримання ФСБ Олега Сенцова, також його слів про застосування до нього тортур і притягнення винних до відповідальності.

 

Польська кіноакадемія стала першою національною академією кіномистецтва, яка підтримала цю ініціативу EFA. Як писала «Детектор медіа», у березні Польська кіноакадемія провела акцію «Я - Олег Сенцов» на церемонії вручення польського «Оскара».

 

На захист Олега Сенцова також виступили російські кінорежисери, члени Європейської кіноакадемії Олександр Сокуров і  Олексій Федорченко, згодом з проханням звільнити українського режисера до російської влади звернулися російські кінодіячі Володимир Котт, Володимир Мірзоєв, Олексій Герман-молодший, Павло Бардін, Аскольд Куров та Андрій Звягінцев.

 

22 серпня стало відомо, що Російська міжрегіональна громадська організація «Кіносоюз» спільно з Європейською кіноакадемією збирають підписи на підтримку українського кінорежисера Олега Сенцова. Повідомленння про це діячі російського кіно, зокрема засновник кінофестивалю «Артдокфест» Віталій Манський, кінодокументаліст і педагог Марина Разбєжкіна опублікували на своїх сторінках у Facebook.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2090
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду