В Україні досі не оголошено прийом заявок на висунення національного фільму на премію «Оскар»

В Україні досі не оголошено прийом заявок на висунення національного фільму на премію «Оскар»

2 Вересня 2015
1841
2 Вересня 2015
15:13

В Україні досі не оголошено прийом заявок на висунення національного фільму на премію «Оскар»

1841
В Україні досі не оголошено прийом заявок на висунення національного фільму на премію «Оскар»
В Україні досі не оголошено прийом заявок на висунення національного фільму на премію «Оскар»

2 вересня українські кінопродюсери Ігор Савиченко з «Директорії кіно», Максим Асадчий з Pronto Film та Єгор Олесов з Film.ua закликали нарешті оголосити прийом заявок на висунення фільму від України на премію «Оскар». Про це йдеться у відкритому листі голові Національної спілки кінематографістів України (НСКУ) Сергію Тримбачу, генеральному директору Асоціації продюсерів України Денису Маслікову, членам Українського Оскарівського комітету та голові Державного агентства України з питань кіно Пилипу Іллєнку.

 

Кінопродюсери нагадали, що Американська кіно академія закриває прийом заявок на «Оскар» в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою»1 жовтня. Деякі національні Оскарівські комітети вже подали свої пропозиції, інші активно проводять відбір.

 

«В Україні - досі ніяких новин щодо запуску роботи Оскарівського комітету», - констатували кінодіячі.

 

Ігор Савиченко, Максим Асадчий та Єгор Олесов зазначили, що в Україні серед фільмів-кандидатів на «Оскар» можуть бути висунуті такі фільми як «Незламна» Сергія Мокрицького, «Моя русалка, моя Лореляй»  Нани Джорджадзе,  «Люби мене» Марини Ер Горбач, «Це Я» Анни Акулевич, «F 63.9 Хвороба кохання» Дмитра Томашпольського та Альони Дем'яненко, що вже вийшли в прокат. Незабаром до них приєднається стрічка «Брати. Остання сповідь» Вікторії Трофіменко, яка вийде в прокат 24 вересня.  Можливість виконати формальні вимоги для подачі заявки ще є у фільмів «Пісня пісень» Єви Нейман, «Політ золотої мушки» Івана Кравчишина, «Полон» Анатолія Матешко.

 

«Не виключаємо, що є й інші фільми, творчі групи яких планували подаватися на відбір на Оскар», - йдеться  листі.

 

Регламент Американської кіноакадемії містить дві умови для подачі кандидатури: до 14 серпня подати на затвердження склад національного Оскарівського комітету та до 1 жовтня надіслати кінокопію фільму, обраного цим комітетом.

 

Автори листа нагадали, що останні чотири роки ці обов'язки виконувала Асоціація продюсерів України. Минулого року суперечка щодо фільму-кандидату на здобуття премії «Оскар» призвела до формування нового комітету.

 

«Звертаємося до НСКУ та АПУ - організацій, що заявили, що беруть на себе відповідальність за роботу комітету: просимо надати пояснення щодо стану готовності цьогорічного комітету та якнайшвидше оголосити прийом заявок. Незрозуміло, чи поінформовані взагалі новообрані члени комітету про характер і зміст перемовин, які проводились від імені комітету між представниками НСКУ та АПУ, в тому числі в присутності голови Держкіно?», - йдеться в листі.

 

Нагадаємо, у червні Національна спілка кінематографістів України сформувала новий склад Українського Оскарівського комітету. До нього увійшло 17 діячів кіно та кінокритиків. Водночас генеральний директор Асоціації продюсерів України (АПУ) Денис Масліков заявив,  що після прийнятих учасниками кіноіндустрії рішень в Україні остаточне слово залишається за Американською кіноакадемією: «Має відбутися легітимна процедура визначення «прав» на Український Оскарівський комітет».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1841
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду