В ЄС призначили керівника групи протидії російській пропаганді

В ЄС призначили керівника групи протидії російській пропаганді

2 Вересня 2015
2722
2 Вересня 2015
09:08

В ЄС призначили керівника групи протидії російській пропаганді

2722
В ЄС призначили керівника групи протидії російській пропаганді
В ЄС призначили керівника групи протидії російській пропаганді

Керівніком групи експертів Європейського Союзу, метою якої є протидія російській пропаганді, призначили Джайлса Портмана. Про це передає «Укрінформ» з посиланням на повідомлення пана Портмана у соціальній мережі Linkedin.

 

Відтак до його обов'язків входить комунікація і просування політики Євросоюзу в рамках «Східного партнерства», підвищення дієздатності ЄС реагувати на дезінформацію, а також посилення незалежності ЗМІ.

 

Раніше Джайлс Портман працював у Європейській службі зовнішніх дій (дипломатичному відомстві ЄС), МЗС Британії, був постійним представником Лондона у ЄС.

 

«Укрінформ» зазначає, що минулого тижня під час візиту до Брюсселя (Бельгія) Президент України Петро Порошенко домовився з лідерами ЄС про спільну роботу щодо російської пропаганди.

 

Нагадаємо, у серпні стало відомо, що на підставі постанови Європейської Ради про стратегію комунікації по «Східному партнерству» в Європейській зовнішньополітичній службі створена спеціальна група з протидії російській пропаганді. Це підтвердила Катрін Рей, офіційний представник глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні. Команда Євросоюзу з протидії російській пропаганді має запрацювати у вересні цього року. У серпні також німецька газета Die Zeit повідомила, що в Євросоюзі буде створена команда експертів з комунікації, яка розроблятиме стратегію протидії дезінформації з російських ЗМІ у Східній Європі.

 

Раніше Голова Європейської ради ЄС Дональд Туск визнав, що Росія має велетенську програму дезінформації та антиєвропейської пропаганди. 

 

На початку травня Комітет Європарламенту із закордонних справ підтримав виділення коштів для боротьби з російською пропагандою.  У зазначеному документі країнам ЄС рекомендується уникати двосторонніх контактів з Російською Федерацію, а також єднати зусилля для протистояння агресивній політиці Росії.

 

У квітні зовнішньополітична служба ЄС оголосила набір фахівців для боротьби з російською антизахідної пропагандою.

 

В червні в ЄС створили команду для боротьби з російською пропагандою. Речниця Високого представника ЄС із зовнішньої та безпекової політики Майя Коч'янчич заявила, що команду з боротьби з російською пропагандою вже створено і повною мірою вона запрацює з осені. До складу команди фахівців зокрема ввійшов чеський журналіст Якуб Каленський.

 

У липні стало відомо, що Польща і Нідерланди спільно готують проект підтримки незалежних російськомовних ЗМІ і протидії російській пропаганді.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2722
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду