9 вересня – відкриття нового сезону в кінотеатрі «Ліра»

9 вересня – відкриття нового сезону в кінотеатрі «Ліра»

31 Серпня 2015
1908
31 Серпня 2015
17:58

9 вересня – відкриття нового сезону в кінотеатрі «Ліра»

1908
9 вересня – відкриття нового сезону в кінотеатрі «Ліра»
9 вересня – відкриття нового сезону в кінотеатрі «Ліра»

9 вересня у середу о 19.00 відбудеться урочисте відкриття нового сезону кінотеатру українського фільму «Ліра». Про це повідомляється на сторінці кінотеатру Facebook.

 

Кінематографісти завітають до закладу вже під новою вивіскою - замість радянської назви «кінотеатр імені Чапаєва» «Лірі» повернули її історичне ім'я.

 

У вечір відкриття глядачам покажуть фільм-концерт Дмитра Томашпольського «Чапай, прощавай!», а об'єднання Ukrainian Cinema Village представить кіноальманах «Фільм за 7 днів» - 12 короткометражних фільмів дебютантів.

 

У перші десять днів нового сезону кінотеатр демонстуватиме фільми - лауреати премії Национальной спілки кінематографістів України 2012-2014 років. Наступні десять днів - документальні стрічки об'єднання «Вавилон 13».

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кінотеатр «Ліра» відкриває новий сезон 10 вересня. Головним пріорітетом «Ліри» лишатиметься українське кіно. Тематичні рубрики, що супроводжують кінопокази «Ліри» залишаться. Серед них - і лекції кінокритика Володимира Войтенка. Доповнять такі заходи кінотеатру  майстеркласи фахівців кіногалузі, а також  нові артові програми за участі поетів і музикантів. Кінотеатр оновить сайт, глядачі зможуть обирати фільми для перегляду шляхом голосування на Facebook-сторінці «Ліри», брати  участь у щотижневих розіграшах квитків на Facebook-сторінці програми «Кіно з Яніною Соколовою», що виходить в ефірі 5-го каналу. Також поціновувачі українського кіно матимуть можливість попередньо бронювати квитки на найпопулярніші кіносеанси. 

 

До ньового сезону кінотеатр оновив і проектор. На часі заміна звукового обладнання, редизайн залу та заміна крісел. 

 

У новому сезоні «Ліра» працюватиме на чолі з новим директором Олесею Лавроненко. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», перший сезон «Ліри» з оновленим репертуаром був успішним. За чотири місяці роботи кінотеатру, «Київкінофільму», учасникам об'єднання «Хвиля українського кіно» (ХУК) та кінорежисерам вдалося зібрати чотири з половиною тисячі глядачів.  Основний репертуар кінотеатру складають сучасні українські фільми, що демонструються вже після прем'єр - другим чи третім екраном. Ініціаторами створення кінотеатру українського фільму на базі «Київкінофільму» виступили самі кінодіячі - Дмитро Томашпольський, Мирослав СлабошпицькийВалентин Васянович, Олена Дем'яненко, Олександр Шпилюк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1908
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду