25 серпня – акція біля стін російського посольства з вимогою свободи Сенцову та Кольченку

25 серпня – акція біля стін російського посольства з вимогою свободи Сенцову та Кольченку

23 Серпня 2015
5157
23 Серпня 2015
14:00

25 серпня – акція біля стін російського посольства з вимогою свободи Сенцову та Кольченку

5157
25 серпня – акція біля стін російського посольства з вимогою свободи Сенцову та Кольченку
25 серпня – акція біля стін російського посольства з вимогою свободи Сенцову та Кольченку

У вівторок, 25 серпня, в день винесення вироку кінорежисеру Олегу Сенцову і анархісту Олександру Кольченку біля стін посольства Російської Федерації в Україні відбудеться мітинг з вимогою звільнити «кримських заручників». Про це повідомляють організатори акції - ініціативна група «Комітет солідарності».

 

Місце проведення акції: Посольство Російської Федерації в Україні, Київ, Повітрофлотський проспект, 27.
 
Час: 25 серпня, 14.00.

 

«Всі звинувачення на адресу Олега і Саши не тільки не витримують жодної критики з погляду норм права, але й суперечать здоровому глузду. Очевидно, що справа Сенцова і Кольченко була сфабриковано для залякування незгодних з анексією Криму і створення образу внутрішнього ворога. Ми закликаємо всіх, кому небайдужа доля кримських заручників прийти і висловити свою позицію », - заявляють у Комітеті солідарності.

 

Основна вимога акції - звільнити Олега Сенцова та Олександра Кольченко і припинити переслідування інших фігурантів цієї справи.

 

Олександр Кольченко - антифашист і громадський активіст. Брав участь у багатьох акціях і громадських кампаніях на захист довкілля і прав найманих працівників.

 

Олег Сенцов - кінорежисер і сценарист з Криму. У період масових протестів у Києві був учасником «Автомайдану».

 

Коли російські війська розпочали захоплення адміністративних будівель, Олександр і Олег почали брати участь у протестах проти військового вторгнення Росії: ходили на мітинги, чергували біля українських військових частин.

 

У травні їх схопили представники російських спецслужб. Приблизно 20 травня Кольченка, Сенцова і ще двох затриманих етапували до СІЗО «Лефортово» м. Москва. У Федеральній службі безпеки Росії заявили, що затримані є "членами диверсійно-терористичної групи (ДТГ) «Правого сектору». За версією слідства, основною метою діяльності групи, до якої «входили» Сенцов і Кольченко, було вчинення диверсійно-терористичних актів у містах Сімферополь, Ялта і Севастополь, а в майбутньому - знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач. Олег Сенцов та Олександр Кольченко, як і їх адвокати, вважають звинувачення абсурдними і політично вмотивованими.

 

Нагадаємо, У Києві 22 серпня на майдані Незалежності пройшла акція  «Свободу кримчанам - в'язням Росії».

 

Тим часом кінодіячі активно виступають на підтримку кінорежисера Олега Сенцова, якому загрожує 23 роки перебування у колонії суворого режиму. До заклику Європейської Кіноакадемії щодо звільнення Олега Сенцова приєдналися українські, польські та російські кіномитці.

 

Facebook-сторінка акції - https://www.facebook.com/events/436697766516102/

 

Контакти учасників «Комітету солідарності»:

+38 (050) 3348780+38 (050) 3348780 - Максим Буткевич, «Центр Соціальна Дія» / Проект «Без Кордонів»

+38 (063) 2801893+38 (063) 2801893 - Олександра Романцова, Євромайдан SOS

 

Ініціативна група «Комітет солідарності» - київське об'єднання активістів, які надають допомогу політичним в'язням РФ Олегу Сенцову і Олександру Кольченко. До складу «Комітету солідарності» входять представники і представниці ініціатив та організацій: «Восток SOS», Центр громадських свобод, громадська ініціатива «Євромайдан SOS», Центр «Соціальна Дія» / Проект «Без Кордонів», кримський правозахисний центр «Дія»  тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5157
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду