«Гогольfest-2015» запрошує фахівців кіно, ТБ та відео до участі в Кінорезиденції

«Гогольfest-2015» запрошує фахівців кіно, ТБ та відео до участі в Кінорезиденції

20 Серпня 2015
2551
20 Серпня 2015
17:15

«Гогольfest-2015» запрошує фахівців кіно, ТБ та відео до участі в Кінорезиденції

2551
«Гогольfest-2015» запрошує фахівців кіно, ТБ та відео до участі в Кінорезиденції
«Гогольfest-2015» запрошує фахівців кіно, ТБ та відео до участі в Кінорезиденції

В рамках міжнародного мультидисциплінарного фестивалю сучасного мистецтва «Гогольfest-2015» відбудеться Кінорезиденція - цикл навчально-виробничих сесій із залученням відомих майстрів. Про це повідомляється на сторінці заходу в Facebook.

 

Організатори запрошують до участі у програмах режисерів, операторів, акторів та інших творчих людей, що працюють у галузі кінематографу, телебачення та відео.

 

Досвідом ділитимуться фахівці світового рівня, лауреати міжнародних премій в галузі кіно і відео.

 

«Учасники кінорезиденції, які пройшли творчий конкурс, беруть участь в інтенсивних воркшопах, за короткий час створюючи готові роботи у напрямах: документальне кіно, ігрове кіно, відео-напрям, реклама та телебачення. Роботи створені на кінорезиденції будуть презентовані на фестивалі Гогольfest. Найкращі з них матимуть шанс потрапити до програм українських та міжнародних фестивалів та в ефір українських телеканалів», - повідомляється на сторінці заходу.

 

Кінорезиденція матиме програми за 4 напрямами: «Телебачення», «Соціальна реклама», «Музичне відео» та «Документальне кіно». Вже розпочато набір на кожен з них.

 

Навчання за напрямом «Телебачення» відбуватиметься з 25 серпня до 2 вересня.  Майстер Рууд де Пінт (Ruud de Pinth) - телевізійний продюсер, власник і глава телекомпанії Sensus Sensus Media та акціонер телекомпанії Able Nederland (Нідерланди).

 

«Воркшоп буде присвячено створенню незалежного телевізійного продукту. Український телеринок розділений між великими гравцями, але пан де Пінт пропонує показати, як можна малими засобами створювати пілотні версії телепродукту і продавати концепції як великим холдингам, так і незалежним телеканалам. Метою роботи буде навчити молодих людей розробляти правильні, актуальні формати (що є ключовим у телепродукції) і презентувати їх пілотні версії», - йдеться в описі програми.

 

Курс «Соціальна реклама» стартує 29 серпня і триватиме до 2 вересня. Учасників навчатиме Флоріс Кінгма - відомий голландський режисер-рекламіст, постійний переможець світових фестивалів соціальної та комерційної відеореклами. На останньому Pinasthika Awards в Індонезії отримав 16 нагород з можливих 25. Напрям передбачає «ґрунтовне ознайомлення з процесом створення соціальної відеореклами та законами успішного продукту».

 

Навчання за напрямом «Музичне відео» почнеться 7 вересня і відбуватиметься до 13-го. Відомий польский режисер Кшиштоф Сконєчний (Krzysztof Skonieczny) і одна з найпомітніших європейських візуальних художниць Жаклін Собішевські (Jacqueline Sobiszewski) проведуть спільний унікальний воркшоп в рамках Кінорезиденції.

 

«Разом з молодими українськими кінематографістами, вони працюватимуть над створенням музичного відео для молодих українських гуртів. Учасники резиденції разом зі своїми зірковими наставниками пройдуть весь шлях продукції - від формування ідеї до беспосередніх зйомок, фінального монтажу і презентації відеокліпу», - обіцяють організатори.

 

Деталі щодо напряму «Документальне кіно» уточнюються.

 

Заповнити анкету на участь можна тут. Учасники, які пройшли творчий конкурс, на початку роботи воркшопу мають сплатити організаційний внесок.

 

Представники Кіноредизаенції уточнили, що проект не є комерційним, однак ці кошти необхідні для організації роботи локації, транспорту, перебування майстра в Україні під час воркшопу та інші поточні витрати.

 

Розмір внеску на напрями «Телебачення», «Соціальна реклама», «Документальне кіно» становить 500 грн, а «Музичне відео» - 700 грн.

 

Кінорезиденція відбувається за технічної підтримки компанії Nikon.

 

Нагадаємо, 8-й Міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва «Гогольfest», який відбуватиметься 17-27 вересня, змінив локацію і замість Національної кіностудії імені Олександра Довженка відбуватиметься на території Національного комплексу «Експоцентр України» (ВДНГ).

 

В рамках міжнародного мультидисциплінарного фестивалю сучасного мистецтва «Гогольfest-2015» відбудеться Кіношкола Довженка і Школа гуманітарної та культурної журналістики.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2551
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду