Прокремлівський кримськотатарський телеканал «Міллет» мовитиме цілодобово

Прокремлівський кримськотатарський телеканал «Міллет» мовитиме цілодобово

19 Серпня 2015
2917
19 Серпня 2015
14:51

Прокремлівський кримськотатарський телеканал «Міллет» мовитиме цілодобово

2917
Прокремлівський кримськотатарський телеканал «Міллет» мовитиме цілодобово
Прокремлівський кримськотатарський телеканал «Міллет» мовитиме цілодобово

Прокремлівський кримськотатарський телеканал «Міллет», який Роскомнагляд зареєстрував 10 серпня, буде запущено у вересні, а з листопада планується цілодобове мовлення. Про це 18 серпня заявив так званий «глава держкомітету кримського уряду у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян» Заур Смирнов, повідомляють «РИА Новости».

 

У вересні розпочне мовлення і радіостанція «Ветан Седасен», яка також повинна увійти до прокремлівського кримськотатарського медіа холдингу.

 

«Телеканал і радіостанція будуть запущені у вересні. При цьому телеканал почне з тестового мовлення, це приблизно три-чотири години на добу. Цілодобове мовлення плануємо запустити до листопада», - сказав пан Смирнов.

 

«Глава держкомітету» повідомив, що на посаду генерального директора телерадіокомпанії призначений Сейран Мамбетов, який раніше керував департаментом кримськотатарських і національних програм телеканалу «Перший кримський». «Він людина досвідчена, більше 20 років займається телебаченням в Криму. Є у нього і досвід, і авторитет серед журналістів», - вважає Заур Смирнов.

 

Громадську раду телерадіокомпанії очолив ректор Кримського інженерно-педагогічного університету Февзі Якубов. Розташовуватися телерадіокомпанія буде в Сімферополі (Крим) на вулиці Козлова, 45.

 

Представник «влади» Криму заявив, що виділено понад 1 тис. кв.м площ для нової ТРК, вже заводиться обладнання. На підтримку телеканалу з федерального бюджету надійшло 177 млн. руб.

 

Нагадаємо, 1 квітня припинив роботу  телеканал ATR та інші ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR, до якого входить ще дитячий телеканал Lale («Ляле»), радіостанції Meydan («Мейдан») і «Лідер» через відсутність реєстрації згідно російського законодавства. 19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима.

 

Кримськотатарський телеканал ATR мав намір домагатися отримання всіх необхідних дозвільних та ліцензійних документів для відновлення мовлення відповідно до законодавства Російської Федерації, заявила генеральний директор ATR Ельзара Іслямова, коментуючи заяву глави Роскомнагляду Олександра Жарова, який пообіцяв, що Роскомнадзор зареєструє ATR в тому випадку, якщо телеканал збере повний пакет документів. 

 

Тим часом так званий «прем'єр-міністр» Сергій Аксьонов підписав указ про створення «Суспільної кримськотатарської телерадіокомпанії», на діяльність якої планується виділити більше 177 млн. руб. (близько 79 млн грн) з федерального бюджету Росії. 27 квітня стало відомо, що новий провладний кримськотатарський телеканал у Криму називатиметься «Міллет», радіо - «Ветан». Повідомлялося, що окупаційна влада Криму планує запустити телерадіокомпанію до вересня.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2917
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду