На етнофестивалі «Хліб» покажуть документальні стрічки «Вірунга», «Коза» і «Добровольці  Божої Чоти»

На етнофестивалі «Хліб» покажуть документальні стрічки «Вірунга», «Коза» і «Добровольці Божої Чоти»

3 Серпня 2015
2285
3 Серпня 2015
14:58

На етнофестивалі «Хліб» покажуть документальні стрічки «Вірунга», «Коза» і «Добровольці Божої Чоти»

2285
На етнофестивалі «Хліб» покажуть документальні стрічки «Вірунга», «Коза» і «Добровольці  Божої Чоти»
На етнофестивалі «Хліб» покажуть документальні стрічки «Вірунга», «Коза» і «Добровольці  Божої Чоти»

На етнокультурному  фестивалі «Хліб», що пройде на хуторі Обирок на Чернігівщині з 5-го по 9-те серпня, буде представлено добірку документальних фільмів.

 

Аудиторії фестивалю покажуть стрічки «Вірунга», «Коза» та «Добровольці Божої Чоти».

 

Нагадаємо, «Вірунга» - історія боротьби з браконьєрами у нетрях національного парку Демократичної Респубіки Конго - Вірунзі. Тут екологам доводиться не лише доглядати за тваринами, а й оберігати їх від винищення збройними угрупуваннями. Режисером виступив Орландо фон Айнсідель. Подюсер - Леонардо ді Капріо.

 

«Коза» - дебютний фільм українського кінодокументаліста Сергія Лисенка. «Ми, студенти, пішли із народною виставою селами Київської області. Я знімав, а друзі грали. Вийшов фільм про українізацію київської молоді, - розповів автор у інтерв'ю проекту Openstudy. -  Цю п'єсу розігрували просто неба, серед люду. Це приклад ярмаркового театру XVIII чи XVII століття.  Сюжет досить брутальний. Своєрідне українське дель арте. Головна героїня - нещасна коза, яка символізує Україну. Її деруть на всі боки москаль, солдат та лікар...».

 

Документальна стрічка «Добровольці Божої чоти» українських режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія вже здобула відзнаки міжнародних кінофестивалів, серед яких - Приз глядацьких симпатій Міжнародного фестивалю документального кіно у Гданську (Польща). У стрічці показано діяльність Добровольчого українського корпуса (ДУКа) «Правого сектора», інтерв'ю лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша, воєначальника ДУКа на ім'я Гатило. Чимало йдеться про те, як кіборги відстоювали Донецький аеропорт: Леонід Кантер вів там зйомки протягом п'яти днів.

 

Крім того, в рамках фестивалю відбудеться презентація книжки «З табуретом до океану» Леоніда Кантера та Павла Солодька та зустріч з авторами.

 

Мистецький хутір Обирок засновано Леонідом Кантером в грудні 2007 року на місці закинутого села на Чернігівщині. Його діяльність спрямована на мистецькі заходи та залучення якомога більше людей до прекрасного творчого життя на природі. Одним із такии проектів є «Хліб». Ознайомится з програмою фестивалю можна тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2285
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду