«Вавилон’13» шукає відеосвідчення подій у Криму минулого року для майбутнього фільму

«Вавилон’13» шукає відеосвідчення подій у Криму минулого року для майбутнього фільму

29 Липня 2015
2497
29 Липня 2015
18:19

«Вавилон’13» шукає відеосвідчення подій у Криму минулого року для майбутнього фільму

2497
«Вавилон’13» шукає відеосвідчення подій у Криму минулого року для майбутнього фільму
«Вавилон’13» шукає відеосвідчення подій у Криму минулого року для майбутнього фільму

Учасники об'єднання «Вавилон'13» шукають відеосвідчення подій у Криму в лютому-березні 2014-го року. Про це «Детектор медіа» повідомив кінорежисер Володимир Тихий.

 

Нині вавилонівці створюють документальну стрічку «Крим, як це було». «Цей фільм - історія офіцерів, солдатів та матросів, які під час захоплення Криму не зрадили свою присягу на вірність народу України, - йдеться у синопсисі проекту. -  Продовжуючи виконання своїх військових обов`язків на землі, морі та в повітрі, безпосередні учасники розповідають про вторгнення та анексію українського Криму».

 

Зв'язатися з авторами проекту можна за електронною адресою crimea.as.it.was@gmail.com.

 

 

Нагадаємо, 26 червня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна почала вести переговори із режисером світового рівня щодо зйомок документального фільму про анексію Криму. І мені цього режисера глава уряду не назвав, проте зазначив, що той отримав три нагороди Американської академії кіномистецтва «Оскар».

 

«Пам'ятаєте, Путін писав, якийсь у них там фільм про Крим був.. "Крым куда-то там возвращается у них?" І десь із півроку тому я пообіцяв, що у нас буде фільм "Крым: преступление и наказание". Кажу російською, бо вони погано розуміють інші мови», - сказав прем'єр.

 

Він додав, що сподівається що правдивий фільм про події в Криму може бути знято до кінця року.

 

Нагадаємо, документальні стрічки в Україні на теми Криму й подій на сході України знімаються переважно завдяки громадським ініціативам та без залучення державного фінансування. Під час зйомок у гарячих точках кінооператори й режисери нерідко ризикують життям.  Найактивніше з них  творче об'єднання «Вавилон'13», в 2014  було відзначено «Скіфським оленем» за внесок в українське кіномистецтво в рамках кінофестивалю «Молодість».

 

Телеканал «Россия 1» презентував фільм «Крым. Путь на Родину» Андрія Кондрашова у березні 2015 року. У США заявили, що він свідчить про «брехливий підхід» Москви до подій у Криму та на сході України. Арсеній Яценюк попросив Міністерство юстиції передати до Міжнародного кримінального суду в Гаазі трейлер російського фільму. Український прем'єр підкреслив, що стрічку можна використати як один із доказів злочинних дій російської влади.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2497
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду