Сергій Неретін став заступником голови Держкіно

Сергій Неретін став заступником голови Держкіно

28 Липня 2015
3085
28 Липня 2015
16:07

Сергій Неретін став заступником голови Держкіно

3085
Сергій Неретін став заступником голови Держкіно
Сергій Неретін став заступником голови Держкіно

Головний редактор редакції соціально-публіцистичних програм Національної телекомпанії України (НТКУ) Сергій Неретін призначений заступником голови Державного агентства України з питань кіно. Відповідне урядове розпорядження № 723-р від 17 липня оприлюднено на «Урядовому порталі».

 

У коментарі «Детектор медіа» пан Неретін розповів, що отримав пропозицію від Міністерства культури. «Вони стежили за моїми минулими здобутками в галузі кіно, зокрема, я три роки опікувався кінофестивалем "Відкрита ніч", вів програму "Кіно.ua". Після деякого періоду розумів я погодився на пропозицію міністерства», - зазначив він.

 

Зі слів пана Неретіна, він обійняв посаду, що була вакантною з квітня 2015 року після звільнення Лідії Клименко на підставі закону «Про очищення влади» (так звана люстрація).

 

«Я вже зустрічався з Пилипом Іллєнком (головою Держкіно. - ТК), який сказав, що до моїх обов'язків буде входити налагодження контактів з пресою, видача прокатних посвідчень, вичитування сценаріїв», - розповів про свої обов'язки новий заступник голови Держкіно.

 

До роботи в Держкіно Сергій Неретін планує приступити після восьмого серпня - по відпустці та звільненні з НТКУ.

 

Нагадаємо, що Сергій Неретін у 2009-2012 роках вів відеопроект «Детектор медіа» «Телятина».

 

Нагадаємо, що в березні 2015 року першим заступником голови Держкіно був призначений Андрій Ящишин - замість Сергія Сьомкіна, якого було звільнено на підставі закону «Про очищення влади».

 

Головою Держкіно із серпня 2014 року працює Пилип Іллєнко. Попередній керівник Держкіно Катерина Копилова звільнилася за власним бажанням ще в лютому 2014 року.

 

«Детектор медіа»

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3085
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду