Знищено кількарічний архів порталу «Культура» - Ліліана Фесенко

Знищено кількарічний архів порталу «Культура» - Ліліана Фесенко

25 Липня 2015
2991
25 Липня 2015
18:31

Знищено кількарічний архів порталу «Культура» - Ліліана Фесенко

2991
Знищено кількарічний архів порталу «Культура» - Ліліана Фесенко
Знищено кількарічний архів порталу «Культура» - Ліліана Фесенко

Попереднє керівництво держпідприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» Мінкультури знищило архів публікацій порталу «Культура» за майже п'ять років. Про це під час прес-конференції щодо конфліктної ситуації довкола підприємства повідомила головний редактор порталу «Культура» Ліліана Фесенко.

 

«Був знищений портал «Культура». Це інтелектуальна власність, статті співробітників майже за п'ять років. Сєріков (заступник гендиректора видавництва з виробничих питань Анатолій Серіков. - ТК) і Ратушний (екс-гендиректор видавництва Роман Ратушний. - ТК) вирішили,що вони не платитимуть за користування доменним ім'ям, і цей портал просто канув в Лету»,  - розповіла пані Фесенко.

 

Така ж доля, акцентувала вона, може чекати архів видань Мінкультури, якщо її буде переведено в інтернет-формат. «З онлайн-архівами журнаоів видавництва, які хочуть перевести в інтернет, може повторитися така ж ситуація - він зникне», - сказала Ліліана Фесенко.

 

Нагадаємо, видавництво Мінкультури систематично зазнає фінансових труднощів.

 

Пані Фесенко також стурбована технічним станом медіапорталу «Культ-UA», презентація якого відбулася в середині травня нинішнього року.

 

«Новий портал «Культ.UA», який має представляти видавництво й Мінстерство культури, створено на базисі порталу для інтернет-магазину, - поінформувала редактор. -  Сєріков і Ратушний запевнили мене, що це нове слово в журналістиці: портал монетизовано й на контенті можна буде заробляти. З'ясувала я, що це за базис, після того, як почала цікавитися, чому на  сайті постійно виникають технічні негаразди. Мене це здивувало - раніше, під час роботи в «Известиях», «Комсомольской правде в Украине» з такою кількістю неполадок я ніколи не стикалася».

 

За словами Ліліани Фесенко, тривалий час вона вважала, що є головним редактором «Культ-UA», однак пізніше їй оголосили, що головний редактор - Анатолій Сєріков, а вона є редактором стрічки новин.

 

Коли пані Фесенко попросила надати їй штатний розпис працівників, вона була шокована. «В штаті порталу був працівник, який уже п'ять років перебуває у розшуку, а в прокуратурі Печерського району на нього заведені кримінальні справи. На роботі я його ніколи не бачила, а йому нараховувалися премії. Звільнили його після того, як я написала доповідну на ім'я заступника міністра культури».

 

За її словами, донедавна у штаті видавництва було 12 працівників, які формально числилися співробітниками видавництва й отримували зарплату. «У нашому колективі 12 "мертвих душ" - Гоголь відпочиває», - коментує Лілія Фесенко.

 

Одного з таких працівників - заступника редактора журналу «Українская культура» Володимира Корнійчука - зафіксували на відео журналісти програми «Подробности» телеканалу «Інтер». У сюжеті він каже, що не знає, хто такий Руслан Онопрієнко, який нині є заступником генерального директора видавництва з творчих питань. А прийшов до видавництва пан Корнійчук тому, що його, як й інших незнайомих колективу співробітників, колектив видавництва попросив прийти по трудову книжку.

 

«Детектор медіа»  звернеться по коментарі до Анатолія Сєрікова та прес-служби Міністерства культури.

 

Нагадаємо, 23 липня колектив видавництва провів прес-конференцію, на якій висунув вимоги щодо прозорості в рішеннях міністерства у розвитку видавництва, кадровій політиці та фінансуванні.

 

Національне газетно-журнальне видавництво є видавцем газет «Культура і життя», «Кримська світлиця», журналів «Українська культура», «Музика», «Український театр», «Пам'ятки України», «Театрально-концертний Київ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2991
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду