У Чернігові в кабельній мережі зникли «1+1», «Інтер» і Чернігівська ОДТРК – «1+1» вважає інцидент політично вмотивованим

У Чернігові в кабельній мережі зникли «1+1», «Інтер» і Чернігівська ОДТРК – «1+1» вважає інцидент політично вмотивованим

24 Липня 2015
2583
24 Липня 2015
13:09

У Чернігові в кабельній мережі зникли «1+1», «Інтер» і Чернігівська ОДТРК – «1+1» вважає інцидент політично вмотивованим

2583
У Чернігові в кабельній мережі зникли «1+1», «Інтер» і Чернігівська ОДТРК – «1+1» вважає інцидент політично вмотивованим
У Чернігові в кабельній мережі зникли «1+1», «Інтер» і Чернігівська ОДТРК – «1+1» вважає інцидент політично вмотивованим

Увечері, 23 липня, в Чернігові в мережі кабельного оператора «Основа» було припинено трансляцію телеканалів «1+1», «Інтер» і Чернігівської обласної державної телерадіокомпанії. Про це йдеться в повідомленні компанії «Основа» на Facebook, про що «Детектор медіа» повідомили в кол-центрі «Основи», куди ми звернулися по коментар щодо інформації ТСН про вимкнення каналу «1+1».

 

За повідомленням оператора, 23 липня близько 22:18 було раптово припинено ретрансляцію телеканалів «Інтер», «1+1» і Чернігівської ОДТРК. Також було перервано надання послуг мережі передачі даних абонентам певного сегменту мережі.

 

У компанії пояснюють інцидент пошкодженням оптоволоконного кабелю.

 

«У зв'язку з тим, що пошкодження кабелю відбулося в нічний час, спеціалісти компанії не змогли визначити точне місце пошкодження, та продовжили пошуки вранці 24 липня», - йдеться в повідомленні.

 

При цьому, ретрансляцію «1+1» та «Інтера» компанія, за її словами, відновила о 00:43 шляхом організації супутникового прийому сигналів. А ретрансляцію Чернігівської ОДТРК - вже зранку 24 липня, о 8:30, шляхом організації ефірного прийому.

 

Місце пошкодження оптичної лінії зв'язку спеціалісти компанії виявили зранку 24 липня, близько 7:50, і викликали на місце події працівників міліції, які зафіксували факт навмисного пошкодження лінії зв'язку. Представники компанії подали до міліції заяву про злочин.

 

«Відновлювальні роботи було завершено о 10:50», - йдеться в повідомленні.

 

 

 

 

Фото - Facebook кабельного оператора «Основа»

 

Першим про вимкнення каналу «1+1» у Чернігові повідомив ведучий ток-шоу «Право на владу» під час ефіру 23 липня, у якому брали участь кандидати в народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради в окрузі № 205 Геннадій Корбан і Микола Звєрєв. Ведучий послався на повідомлення від глядачів ток-шоу.

 

«Як стало відомо редакції ток-шоу, канал вимкнула структура, близька до влади», - повідомив сайт ТСН, який також звернув увагу на те, що в ефірі залишилася ТРК «Ера», яка показувала виступ кандидата від «Блоку Петра Порошенка» по округу № 205 Сергія Березенка.

 

Згодом група «1+1 медіа» заявила, що з усієї зв'язки оптичних кабелів у колодязі кабельної каналізації «Укртелекому» був пошкоджений тільки один кабель «1+1», прокладений від Чернігівського РТПЦ до головної станції кабельного оператора «Основа».

 

На думку групи, це свідчить про те, що «пошкодження було зроблено навмисно, крім того зловмисник знав структуру прокладки кабелів».

 

Група «1+1 медіа» має намір відправити офіційні звернення до кабельного оператора та до Національної ради з телебачення і радіомовлення, і наразі вважає цей інцидент політично вмотивованим. Крім того, група готує позови до суду та звернення в інші правоохоронні органи з метою провести розслідування та покарати винних.

 

Натомість компанія «Основа» вважає, що ситуація є «провокацією та елементом брудних політичних технологій». «Звертаємось до всіх засобів масової інформації та політичних сил з проханням не використовувати інцидент в політичних маніпуляціях суспільною думкою», - йдеться в повідомленні компанії.

 

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко повідомив «Детектор медіа», що наразі Нацраді нічого про цей інцидент невідомо, але в разі надходження скарг Нацрада обов'язково реагуватиме.

 

За даними Єдиного реєстру телерадіоорганізацій, власниками ТОВ «Основа ТВ» (кабельний оператор «Основа») є Тимофій Бичков, Микола Купріянчик, Руслан Варавва, Дмитро Федоров, Ірина Шахрайчук і Сергій Шахрайчук, директором - Сергій Малявко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2583
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду