Держкіно долучилося до секції «Кіноіндустрія» ОМКФ коштами і участю у заходах

Держкіно долучилося до секції «Кіноіндустрія» ОМКФ коштами і участю у заходах

20 Липня 2015
2178
20 Липня 2015
14:20

Держкіно долучилося до секції «Кіноіндустрія» ОМКФ коштами і участю у заходах

2178
Держкіно долучилося до секції «Кіноіндустрія» ОМКФ коштами і участю у заходах
Держкіно долучилося до секції «Кіноіндустрія» ОМКФ коштами і участю у заходах

Державне агентство України з питань кіно надало фінансування 6-му Одеському міжнародному кінофестивалю (ОМКФ), який завершився 17 липня, в обсязі близько 100 тис. грн. Про це повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

 

«Фінансування буде надано у межах 100 тисяч гривень», - сказав пан Іллєнко, відповідаючи на запитання «Детектор медіа».

 

Перерахують ці кошти, за його словами тоді, коли представники ОМКФ передадуть Держкіно акти виконаних робіт.

 

Як розповів Пилип Іллєнко, кошти було спрямовано на підтримку секції «Кіноіндустрія» фестивалю. Голова Держкіно виступив учасником заходів цієї програми.

 

«Ми підтримали індустріальну секцію, бо вважаємо її найважливішою для себе, - сказав  Пилип Іллєнко. - Адже там дуже багато приділяється уваги українським проектам, які перебувають на початкових і подальших стадіях виробництва. І ми вважаємо дуже важливим розвиток такого майданчика, де автори і продюсери можуть презентувати свої роботи, шукати своїх партнерів, шукати інвесторів, майбутніх дистрибуторів. Як і почути думку іноземних експертів щодо того, як правильно робити пітчинги і презентації, і якою є думка й оцінка щодо кожного проекту».

 

Також він акцентував, що у серед учасників Work In Progress були проекти, створені за підтримки Держкіно. Окремі проекти-учасники «Пітчинга ОМКФ» вже брали участь у пітчингу Держкіно й здобули високі оцінки. «Вони створюються за нашої підтримки, і нам важливо, щоби ці проекти були презентовані», - сказав Пилип Іллєнко.

 

На заходах 6-го ОМКФ для фахівців  увагу було приділено програмі «Креативна Європа», проблемам української кіногалузі та досвіду іноземного кіновиробництва. «Детектор медіа» готує публікації за матеріалами панельної дискусії «Розвиток кіноіндустрії в регіоні: перспективи та інструменти» і презентації Work in Progress.

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», найкращим проектом продюсерського пітчинга в рамках секції Film Industry Office за одноголосним рішенням журі став дебютний повнометражний проект кінорежисера Максима Ксьонди «Танк». Найкращий проект секції Work in Progress - «Бранці» режисера Володимира Тихого.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2178
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду