Правозахисники запустили сайт на підтримку Олега Сенцова та Олександра Кольченка

Правозахисники запустили сайт на підтримку Олега Сенцова та Олександра Кольченка

20 Липня 2015
1763
20 Липня 2015
11:49

Правозахисники запустили сайт на підтримку Олега Сенцова та Олександра Кольченка

1763
Правозахисники запустили сайт на підтримку Олега Сенцова та Олександра Кольченка
Правозахисники запустили сайт на підтримку Олега Сенцова та Олександра Кольченка

Українські правозахисники та громадські активісти запустили сайт solidarityua.info на підтримку кінорежисера Олега Сенцова (на фото) й антифашиста Олександра Кольченка, які знаходяться під арештом у Росії та звинувачують ся в тероризмі. Про це повідомляє прес-служба ініціативної групи «Комітет солідарності».

 

«Запуск сайту ми приурочили до початку суду (21 липня. - ТК) над кримськими "заручниками". Ми будемо намагатися оперативно висвітлювати хід засідань, і повідомляти про все, що стосуватиметься ситуації з Олегом та Олександром», - повідомила учасниця «Комітету солідарності», правозахисниця Олександра Романцова.

 

Крім новин і статей відвідувачі сайту зможуть знайти розділи про те, як можна допомогти Олегові Сенцову та Олександрові Кольченку: наприклад, відправити їм лист або перерахувати пожертвування. Також на порталі будуть викладатися офіційні документи, пов'язані зі справою «кримських терористів».

 

Нагадаємо, кримчани Олег Сенцов та Олександр Кольченко брали участь у протестах проти воєнного вторгнення Росії до Криму. 11 травня 2014 року Олег Сенцов, Олександр Кольченко та двоє інших українських громадян були затримані й викрадені ФСБ РФ з території окупованої Росією Криму. Після викрадення їх етапували до слідчого ізолятора «Лефортово» в Москві. Стосовно них було порушено кримінальні справи за ч. 2 ст. 205 («терористичний акт»), ч. 2 ст. 205.4 («організація терористичного співтовариства») і ч. 3 ст. 222 («незаконний обіг зброї») КК РФ.

 

У Федеральній службі безпеки Росії заявили, що затримані є «членами диверсійно-терористичної групи (ДТГ) «Правого сектора». За версією слідства, основною метою діяльності групи, до якої нібито входили Сенцов і Кольченко, було вчинення диверсійно-терористичних актів у містах Сімферополь, Ялта та Севастополь, а в подальшому - знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач. Олег Сенцов і Олександр Кольченко, як і їхні адвокати, вважають звинувачення абсурдними і політично мотивованими.

 

Суд у Росії заявляв, що вважає арештованих громадянами Російської Федерації тому, що вони як жителі Криму начебто набули громадянства Росії автоматично, не написавши своєчасно заяву про відмову від російського громадянства, і відмовлявся допускати до них українських дипломатів. Самі ж затримані стверджують, що є українцями і не набували російського громадянства.

 

Ув'язнений режисер у суді заявив, що всі обвинувачення проти нього базуються на недостовірних свідченнях однієї особи. 

 

10 липня суд у Росії залишив Олега Сенцова за ґратами і призначив засідання на 21 липня.

 

Ініціативна група «Комітет солідарності» - київське об'єднання активістів, які надають допомогу політичним в'язням Олегові Сенцову й Олександрові Кольченку, які утримуються в московському СІЗО «Лефортово». Групу створено в травні 2014 року. До складу «Комітету солідарності» входять представники ініціатив та організацій «Схід SOS», Центр громадянських свобод, «Євромайдан SOS», Центр «Соціальна дія» / Проект «Без кордонів», кримський правозахисний центр «Дія» та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1763
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду