У Києві стартує фестиваль кіно Данії LifeStyle

У Києві стартує фестиваль кіно Данії LifeStyle

9 Липня 2015
2748

У Києві стартує фестиваль кіно Данії LifeStyle

2748
У Києві стартує фестиваль кіно Данії LifeStyle
У Києві стартує фестиваль кіно Данії LifeStyle

21 липня в столичному кінотеатрі «Київ» розпочнеться  фестиваль «LifeStyle. Кіно Данії». У програмі буде представлено шість данських стрічок - «Оплески», «Хедхантер», «Над вулицею, під водою», «Любов і гнів», «Невдалі фото рідкісних птахів», «Карла і Йонас». Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами або з українським закадровим перекладом.

 

«Оплески»   (Applaus). Драма, 85 хв. Режисер Мартін Зандвліет. У ролях Паприка Стін, Майкл Фелчіу, Сара-Марі Мальта, Шанті Роні. Сюжет: Театральна актриса Теа Барфоед досягла всього - успіху, глядацького обожнювання і визнання критиків. Але особисте життя героїні було принесене в жертву всенародній любові... Теа хоче знову стати господинею своєї долі, довести - і самій собі, і колишньому чоловіку,  що здатна направити своє життя в потрібне русло.  Нагороди: Приз за кращу жіночу роль у Карлових Варах, Приз за кращу жіночу роль - Pune Int. Film Festival (Індія), Гран-Прі на 20-му МКФ, Сан-Хосе, Каліфорнія (США). Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами.

 

«Хедхантер»    (Headhunter). Трилер, 108 хв. Режисер Румле Хаммерих. У ролях Ларс Миккельсен, Шарлотта Манк, Бухард Форстротер, Шарлотта Фиш, Пребен Харрис. Сюжет: 35-річний Мартін Вінг, колишній бізнес-журналіст, а тепер успішний рекрутер, підбирає топ-персонал для великих корпорацій. Одного разу Мартіну надходить замовлення від власника скандинавського концерну: підібрати наступного керівника корпорації. Герой несподівано для себе потрапляє в круговерть жорстокої боротьби за владу... Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами.

 

«Над вулицею, під водою» (Over gaden under vandet). Фантазія, 90 хв. Режисер Шарлотта Сіелінг. У ролях Сайд Баббет Кнудсен, Ніколя Браттн, Еллен Хейлінгс, Андерс Берселсен, Еллен Найман. Сюжет: У житті Аска та Енн усе складається якнайкраще: чудові діти, фешенебельний будинок, блискучі кар'єрні перспективи. Але одного разу Аск вирішує, що їм... потрібно певний час пожити окремо. Енн у розпачі: що привело чоловіка до такого рішення? Може, Аск їй зраджував? Чи вона в чомусь вела себе нерозумно? Проте, потік змін вже не спинити... Рішення Аска кидає героїв у вир пристрастей та дивних почуттів. Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами.

 

«Любов і гнів»  (Vanvittig forelsket). Психологічна драма, трилер, 95 хв. Режисер Мортен Гізі. У ролях Сирон Мелвілл, Сара Йорт, Дія Чукіч, Шарлотта Фікс, Естер Бьоркс. Сюжет: Даніель - студент консерваторії, перспективний і талановитий піаніст. На хлопця чекає блискуче майбутнє. Проте... юнак закохується. Поступово Софі стає для нього усим. Молоді люди починають жити разом, а почуття Даніеля поступово набуває патологічних рис. Недовіра до коханої та одержимість думками про зраду обійдеться хлопцеві дуже дорого. Нагороди: Приз глядацьких симпатій на 39-му кінофестивалі  «Молодість», Берлінський Міжнародний кінофестиваль - приз Гільдії  німецького артхаусного кіно, МКФ у Монреалі - Кращий актор - Сирон Мелвілл. Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами.

 

«Невдалі фото рідкісних птахів» (Fuglejagten). Драма, мелодрама, пригоди, 90 хв. Режисер Крістіан Дюек'єр. В ролях Олівер Метлінг Сьонндергаард, Ларс Брігманн, Єспер Асхольт, Ніколас Бро, Шарлотта Фіч, Єспер Лангберг. Сюжет: 12-річний Віктор та його батько Єспер обожнюють птахів. Вони збираються взяти участь у щорічному фотоконкурсі, де потрібно знайти найрідкіснішу птицю. Віктор хоче виграти перший приз - путівку на Босфор для батька. У хлопця для цього з'являється реальний шанс: основний суперник Віктора Даніель зламав ногу. Але рішення суперника все ж взяти участь в змаганні, примушує Віктора піти на обман. Величезний скандал, що виник, закінчується неочікувано. Номінація: Robert Festival (Данія) - Кращий фільм. Фільм демонструється мовою оригіналу з українським закадровим перекладом.

 

«Карла і Йонас» (Karla og Jonas). Пригоди, мелодрама, 86 хв. Режисер Шарлота Сакс Боструп. В ролях Єлєна Арндт-Йєнсен, Джошуа Берман, Нанна Коппел, Ніколай Стовринг Хансен. Сюжет: Після літніх канікул, під час яких Карла познайомилася з Йонасом, дівчинка тільки й може думати, що про нього. Адже Йонас - перший хлопчик, який поцілував її. За порадою своєї подруги Карла наважується подзвонити йому, і Йонас запрошує дівчинку на свій день народження. Хлопець живе в невеликому центрі для дітей, що залишилися без піклування батьків. Він дуже сумує без матері, про яку майже нічого не знає. Тоді Карла вирішує допомогти Йонасу знайти його справжню маму. Номінація: Robert Festival  (Данія) - Кращий фільм.  Фільм демонструється мовою оригіналу з українським закадровим перекладом

 

Розклад сеансів можна переглянути на сайті кінотеатру «Київ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2748
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду