У Літній кіношколі ОМКФ-2015 виступить Марко Мюллер

У Літній кіношколі ОМКФ-2015 виступить Марко Мюллер

6 Липня 2015
1643

У Літній кіношколі ОМКФ-2015 виступить Марко Мюллер

1643
У Літній кіношколі ОМКФ-2015 виступить Марко Мюллер
У Літній кіношколі ОМКФ-2015 виступить Марко Мюллер

Італієць Марко Мюллер, фестивальний менеджер з більш, ніж 30-річним стажем на керівних посадах кінооглядів класу А, колишній глава кінофестивалів у Локарно, Роттердамі, Римі та Венеції, кінокритик, історик кіно і продюсер, прочитає майстер-клас для студентів Літньої кіношколи 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ). Про це повідомляє прес-служба ОМКФ.

 

Марко Мюллер дебютував в якості директора на Роттердамському МКФ, 10 років очолював кіноогляд у швейцарському Локарно і 7 років керував Венеціанським кінофестивалем, після чого зайняв пост арт-директора Римського МКФ. Він одним з перших познайомив європейського глядача з азіатськими фільмами, зокрема китайським кінематографом, і відкрив кілька талановитих кінематографістів, відомих сьогодні у світі - від Аббаса Кіаростамі до Вонга Кар-Вая. Серед найуспішніших спродюсованих ним фільмів: «Таємне голосування» Бабака Паямі (5 нагород Венеціанського МКФ), «Шкільні дошки» Саміри Махмальбаф (Приз Журі в Каннах) і «Нічия земля» Даніса Тановіча (Оскар за кращий іноземний фільм).

 

Марко Мюллер - знанийу світі фестивальний менеджер

 

Зараз Мюллер продовжує писати есе і статті про кінематограф і візуальне мистецтво в періодичні видання, а також займається викладацькою діяльністю. У рамках Літньої кіношколи ОМКФ-2015 він прочитає свою лекцію «Винаходячи фестивалі для глобальної аудиторії».

 

Нагадаємо, 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 10-18 липня. Фестиваль отримав 670 заявок на участь у конкурсі. У червні стало відомо, що конкурсній програмі ОМКФ-2015 буде представлено 24 українські фільми.  Фільмом-відкриттям 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) стане сюрреалістична комедія «Реальність» французького кінорежисера Квентіна Дюпье

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1643
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду