У держави немає коштів на безкоштовний аналог газети «Вести» – Стець

У держави немає коштів на безкоштовний аналог газети «Вести» – Стець

22 Червня 2015
2031
22 Червня 2015
14:55

У держави немає коштів на безкоштовний аналог газети «Вести» – Стець

2031
А просити гроші особисто в Порошенка Стець вважає неприйнятним
У держави немає коштів на безкоштовний аналог газети «Вести» – Стець
У держави немає коштів на безкоштовний аналог газети «Вести» – Стець

У держави немає коштів на створення безкоштовного аналога газети «Вести», який би просував проукраїнські меседжі. Про це в інтерв'ю «Главкому» сказав міністр інформаційної політики Юрій Стець.

 

«Найкращою відповіддю цьому дійсно було б безкоштовне видання хорошої якості в великій кількості, в якому б незалежні журналісти писали б про те, що відбувається в Україні, і не тільки про те, що на сході. Але ви прекрасно знаєте економічну ситуацію в державі і розумієте, що держава просто на це не має коштів. Поки нам не вдалося залучити таку кількість коштів від донорів, щоб випускати таку газету, і переконати своїх колег в тому, що таке видання потрібне», - сказав він.

 

Водночас пан Стець вважає неприйнятним просити на таке видання кошти особисто в Президента України Петра Порошенка: «Я не можу спілкуватись з Президентом за межами своєї компетенції, наприклад, прийти до нього і сказати: «Петре Олексійовичу, а дай гроші на таке видання». Це все одно, що я до вас прийду з такою пропозицією».

 

Міністр не став відповідати на питання, чи вважає він безкоштовну газету «Вести» загрозою національній безпеці: «Чиновнику некоректно та неетично коментувати такі речі, бо інакше це буде сприйматися як тиск».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», щодо медіахолдингу «Мультимедіа-інвест груп» («Вести») Державна фіскальна служба України проводить досудове слідство у кримінальному провадженні від 28.04.2014 за фактами фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа», за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205, ч.3 ст.209 КК України.

 

18 червня Державна фіскальна служба провела два обшуки, у тому числі і нежитлового офісного приміщення ТОВ «Вісті Мас-Медіа» на площі Спортивній у місті Києві. «Обшуки здійснюються відповідно до вимог діючого законодавства згідно з ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва про проведення обшуків від 15.06.2015 року, прийнятої за результатами розгляду клопотання слідчого, узгодженого з прокурором. Проведення даної слідчої (розшукової) дії здійснюється в рамках досудового слідства у кримінальному провадженні, розпочатому у квітні 2014 року за фактами ухилення від сплати податків, фіктивного підприємництва та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, службовими особами ТОВ "Вісті Мас-Медіа" за ознаками злочинів, передбачених частиною 3 статті 212, частиною 2 статті 205, частиною 3 статті 209 Кримінального кодексу України», - заявляє ДФС.

 

Газета «Вести» стверджує, що під час обшуку 18 червня податківці вилучили в редакції всю техніку. Але видання продовжує свій вихід.

 

Минулого року, 11 вересня 2014 року, в редакції газети «Вести» представники Служби безпеки України провели обшук та вилучили сервери сайту vesti.ua. Як повідомили в СБУ, ці процесуальні дії були проведені в межах кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за поданням міської прокуратури та на підставі ухвали Печерського районного суду Києва.

 

У відповіді на запит «Детектор медіа», СБУ повідомила, що Слідчим відділом Головного управління СБУ у Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування щодо видання «Вести. Репортер» у кримінальному провадженні за статтею 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2031
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду