В конкурсній програмі ОМКФ-2015 буде представлено 24 українські фільми

В конкурсній програмі ОМКФ-2015 буде представлено 24 українські фільми

17 Червня 2015
2252
17 Червня 2015
15:47

В конкурсній програмі ОМКФ-2015 буде представлено 24 українські фільми

2252
В конкурсній програмі ОМКФ-2015 буде представлено 24 українські фільми
В конкурсній програмі ОМКФ-2015 буде представлено 24 українські фільми

В конкурсній програмі 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) цьогоріч буде представлено 24 фільми виробництва України. Про це йшлося під час прес-конференції кінофоруму 17 червня у Києві.

 

Дві зі стрічок «Пісня пісень» Єви Нейман та «Полон» Анатолія Матешка братимуть участь водночас у міжнародній та національній конкурсній програмах. За словами програмного директора кінофестивалю Антельма Відо, таким чином оргкомітет кінофестивалю вирішив підтримати українські кіно галузь в умовах скорочення державного фінансування на виробництво кіно.

 

Окрім цих двох фільмів, у повнометражному національному конкурсі змагатимуться три документальні стрічки, у тому числі українські - «Вагріч і чорний квадрат» Андрія Загданського та «Жива ватра» Остапа Костюка. Нагадаємо, обидві картини цьогоріч були представлені на фестивалі Docudays UA. Ще одна неігрова картина - «Дибук. Історія мандрівних душ» Кшиштофа Копчинського, створена у співпраці з Польщею.

 

Також у конкурсі братиме участь фільм-притча «Політ золотої мушки» Івана Кравчишина

 

З переліком учасників національного короткометражного конкурсу можна ознайомитися тут.

 

З 530 фільмів з 75 країн, поданих на участь у конкурсі 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю  селективна комісія відібрала 12 фільмів із США, Великобританії, Ізраїлю, Туреччини, Росії, Колумбії, Хорватії, Ірану, Франції, Данії та України.

 

Перелік фільмів-учасників міжнародної конкурсної програми та позаконкурсних програм вже опубліковано на сайті ОМКФ.

 

«Цього року під час селекції ми відзначили цікавий тренд: з усіх поданих на участь у Міжнародному конкурсі ОМКФ заявок 30% було від режисерів-жінок, - прокоментувала президент ОМКФ Вікторія Тігіпко. - В результаті 4 з 12 фільмів Міжнародного конкурсу зняті жінками, а це одна третина програми - дуже високий показник гендерної рівноваги, якого так не вистачає великим міжнародним кінофестивалям на кшталт Берлінале і Канн, де все частіше піднімають гострі питання про рівноправність жінок в кіноіндустрії. Окрім того, 10 з 24 фільмів Національного конкурсу 6-го ОМКФ також авторства жінок».

 

Нагадаємо, розпочне свою роботу Одеський міжнародний кінофестиваль 10 липня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2252
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду