Російський блогер Ілля Варламов придумав, як обійти вимоги Роскомнагляду

Російський блогер Ілля Варламов придумав, як обійти вимоги Роскомнагляду

16 Червня 2015
2043
16 Червня 2015
09:23

Російський блогер Ілля Варламов придумав, як обійти вимоги Роскомнагляду

2043
Російський блогер Ілля Варламов придумав, як обійти вимоги Роскомнагляду
Російський блогер Ілля Варламов придумав, як обійти вимоги Роскомнагляду

15 червня російський блогер, фотограф і бізнесмен Ілля Варламов, пости якого про Євромайдан блокувались у Росії,  відкрив власне «авторське ЗМІ». Новий сайт почав роботу за адресою varlamov.ru на платформі Livejournal, повідомляє російське видання «Журдом».

 

Це перший подібний досвід трансформації особистого блога в інформаційний проект, зазначив блогер.

 

На початку червня Ілля Варламов повідомив про закриття свого популярного блогу. Тоді ж блогер повідомив про плани запустити інший медійний проект. Ілля Варламов розповів, що щодня його блог відвідувало 4 млн унікальних користувачів, які в рамках блогу було важко монетизувати. Крім цього, блог мав обмежений функціонал і незручний пошуковик. У зв'язку з цим було прийнято рішення перекладу блогу на новий рівень інформаційного медіа, яке при цьому не планують реєструвати в Роскомнагляді, як цього вимагає законодавство РФ.

 

Комерційний директор нового проекту Катерина Патюліна зазначила, що в найближчому майбутньому на сайті Іллі Варламова, крім рекламних постів, будуть надані і інші формати реклами. У їх числі - медійна і таргетована реклама, а також спецпроекти. Рекламу на сайті продаватимуть самостійно: на сьогоднішній день сейлз-відділ налічує 4 людини.

 

Для Rambler & Co проект Іллі Варламова став першим експериментом трансформації особистого блога в повноцінне ЗМІ. За словами Дмитра Малова, виконавчого директора холдингу, протягом року подібна практика буде налагоджена. Таким чином, у всіх користувачів Livejournal з'явиться можливість створювати свої інформаційні проекти в рамках блогплатформи.

 

Нагадаємо, у грудні 2014 року Роскомнагляд включив до реєстру відомого російського блогера та фотографа Іллю Варламова. Він отримав повідомлення про те, що його включили до спеціального списку популярних інтернет-сторінок, добова аудиторія яких перевищує три тисячі унікальних користувачів. «Ось і все. [...] Що тепер робити? Про що більше не можна писати? Чи можна матюкатися? Що мені робити з усіма вашими розпалювальними коментарями?», - написав блогер.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2043
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду