Президент не бачить необхідності змінити порядок формування Нацради

Президент не бачить необхідності змінити порядок формування Нацради

5 Червня 2015
1863
5 Червня 2015
15:15

Президент не бачить необхідності змінити порядок формування Нацради

1863
Президент не бачить необхідності змінити порядок формування Нацради
Президент не бачить необхідності змінити порядок формування Нацради

Президент України Петро Порошенко не має зауважень до роботи Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та не бачить необхідності змінювати порядок формування органу. Про це він заявив під час прес-конференції 5 червня.

 

Журналістка каналу «112» запитала у Президента, наскільки важливою є свобода слова. «Як ви вважаєте, чи не потрібно переформатувати орган, який регулює свободу слова, зважаючи на те, що членів Нацради обирають найвищі керівні органи держави, в тому числі і ви, пане Президенте. Як ви вважаєте, чи дійсно за таких умов може бути свобода слова?», - поцікавилась журналістка.

 

«Я вважаю, абсолютно щиро, що в Україні є безпрецедентна свобода слова. Наша прес-конференція є цьому підтвердженням. І функціонування вашого каналу є підтвердженням свободи слова. І я не вважаю необхідним змінити конституційний порядок формування Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Більше того, як і більшість представників ЗМІ, я не маю серйозних зауважень до роботи цього надзвичайно важливого регулятора», - наголосив Петро Порошенко.

 

У вступному слові перед конференцією Президент теж зауважив, що журналісти в Україні працюють в умовах безпрецедентної свободи слова, як для країни, яка веде війну.

 

Нагадаємо, у відповідь на інше запитання «Детектор медіа» Петро Порошенко сказав, що прозорість медіавласності - принципове питання національної безпеки країни, тому він очікує, що парламент найближчим часом проголосує за відповідний закон. Він також пообіцяв найближчим часом доукомплектувати Національну раду з питань телебачення і радіомовлення.

 

На прес-конференції Президент заявив, що українські ЗМІ працюють «в умовах безпрецедентної свободи слова». Він також закликав ЗМІ, особливо регіональні, до відповідального висвітлення виборів органів місцевого самоврядування.

 

Прес-конференцію Президента України Петра Порошенка 5 червня відвідали 180 журналістів, але жодного представника російських ЗМІ не було акредитовано.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1863
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду