В ЄС вже набрали фахівців для протидії російській пропаганді

В ЄС вже набрали фахівців для протидії російській пропаганді

5 Червня 2015
2401
5 Червня 2015
08:52

В ЄС вже набрали фахівців для протидії російській пропаганді

2401
В ЄС вже набрали фахівців для протидії російській пропаганді
В ЄС вже набрали фахівців для протидії російській пропаганді

В ЄС створили команду для боротьби з російською пропагандою. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на чеське видання Ceske Noviny.

 

Речниця високого представника ЄС із зовнішньої та безпекової політики Майя Коч'янчич в четвер, 4 червня, заявила, що команду з боротьби з російською пропагандою вже створено і повною мірою вона запрацює з осені.

 

До складу команди фахівців ввійшов також чеський журналіст Якуб Каленський.

 

«У зв'язку з нещодавньою появою документального фільму, який викривлює історію вторгнення до Чехословаччини 1968 року, ми вітаємо той факт, що в команду Брюсселя ввійде чех», - прокоментувала речниця МЗС Чехії Міхаела Лагронова.

 

«Я дуже ціную той факт, що МЗС номінувало мене на цю посаду, і я радий, що пройшов відбір зовнішньополітичної служби ЄС. Я переконаний, що це дуже важливе завдання», - сказав Якуб Каленський.

 

Нагадаємо, раніше  Міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек заявив, що фільм «Варшавський договір. Розсекречені сторінки» про події 1968 року під час «Празької весни», який вийшов на каналі «Россия 1» 23 травня, вводить глядачів в оману. Автори фільму заявили, що «метою введення військ до Чехословаччини було запобігти військовому перевороту, який підтримувався Заходом». Глава МЗС викликав посла Росії в Празі Сергія Кисельова для пояснень з приводу фільму.

 

Проросійський президент Чехії Мілош Земан також заявив, що показаний в ефірі телеканалу «Россия 1» документальний фільм, що виправдує введення радянських військ в Чехію для придушення «Празької весни», є відвертою брехнею.

 

Словаччина висловила офіційний протест у зв'язку з показом цієї документальної стрічки у Росії.

 

Голова Європейської ради ЄС Дональд Туск визнав, що Росія має велетенську програму дезінформації та антиєвропейської пропаганди. На початку травня Комітет Європарламенту із закордонних справ підтримав виділення коштів для боротьби з російською пропагандою.  У зазначеному документі країнам ЄС рекомендується уникати двосторонніх контактів з Російською Федерацію, а також єднати зусилля для протистояння агресивній політиці Росії. Потенційне відновлення співпраці з Росією розглядається лиш в якості довгострокової мети.

 

У квітні зовнішньополітична служба ЄС оголосила набір фахівців для боротьби з російською антизахідної пропагандою.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2401
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду