Книжковий фестиваль Kharkiv BookFest стане щорічним

Книжковий фестиваль Kharkiv BookFest стане щорічним

3 Червня 2015
2553
3 Червня 2015
17:23

Книжковий фестиваль Kharkiv BookFest стане щорічним

2553
Книжковий фестиваль Kharkiv BookFest стане щорічним
Книжковий фестиваль Kharkiv BookFest стане щорічним

Новий книжковий фестиваль Kharkiv BookFest, який пройшов із 15 по 30 травня у Харкові,  буде проводитись щороку. Про це заявив один із засновників фестивалю - президент групи компаній «Фактор» Сергій Політучий, повідомляє прес-служба видавництва «Віват».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», організаторами Kharkiv BookFest стали група компаній «Фактор», видавництво «Віват», Харківська міська рада та благодійний фонд Юрія Сапронова. Kharkiv BookFest був задуманий як серія відкритих для публіки подій, об'єднаних книжковою ідеєю. У програмі - виставки, екскурсії, кіноперегляди, літературні вечори, зустрічі видавців, книжковий ярмарок у саду Тараса Шевченка.

 

За словами ініціаторів події, що досвід проведення першого фестивалю показав, що організаторам вдалося знайти формат, який вирізняє подію серед інших книжкових заходів в Україні.

 

«По-перше, ми переконалися, що такий фестиваль необхідний харків'янам, які не тільки активно цікавилися різними заходами і брали участь у них, але й на фінальному ярмарку купували книги цілими пакетами. По-друге, ми побачили, що фестиваль важливий для професіоналів і може зробити вагомий внесок у розвиток книжкового ринку України в цілому», - зазначив пан Політучій.

 

Він додав, що вдалим зокрема виявився формат проведення Книжкової Ради, яка зібрала провідних представників бізнесу за одним столом. Під час заходу вперше була висунута ідея створення в Україні Інституту Книги, над якою тепер працюватимуть видавці. Зокрема учасники Книжкової Ради сформулюють цілу низку пропозицій уряду щодо створення на ринку прозорих умов розподілу бюджетних коштів, реформування бібліотечного господарства, участі в міжнародних виставках, популяризації читання тощо.

 

Сергій Політучий зазначив, що новий книжковий фестиваль не конкурує із щорічними львівським Форумом видавців і київським Книжковим арсеналом, а доповнює їх, підкреслюючи єдність культурного простору України і позначаючи роль Харкова у світі української книги як найбільшого центру книговидання і преси.

 

За словами президента групи компаній «Фактор», другий Kharkiv BookFest заплановано на травень наступного року.

 

«Ми проведемо роботу над помилками, щоб кожен наступний форум ставав успішнішим ніж попередній і щоб разом із фестивалем змінювався на краще український книжковий ринок у цілому», - повідомив він.

 

Нагадаємо, колегія Держкомтелерадіо ухвалила зміни та доповнення до переліку книжкових видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга» на 2015 рік. У новому переліку містяться видавничі проекти на суму 34,5 млн грн, додаткову виділену з державного бюджету. Раніше, в лютому, колегія Держкомтелерадіо затвердила перелік видань на суму 15,5 млн грн, що були передбачені від початку з державного бюджету на 2015 рік.

 

Доповнення до програми «Українська книга» містять 223 видавничих проекти від 65 видавців. Зокрема, 3 млн 566 тис. грн на 22 видання отримає ТОВ «Видавництво Фоліо», 1 млн 154 тис. грн на 8 видань - ТОВ «Фоліо», 974 тис. грн на 8 видань - ТОВ «Бібколектор» і ще 638 тис. грн. на 4 видання - ФОП Красовицький О. В.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2553
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
IceFire
3239 дн. тому
гарні події!але більше полюбляю купувати книжки в книжкових інтернет-магазинах по типу www.bookstar.biz,подобаються ціни і обслуговування,великий вибір книжок,я завжди можу підібрати книгу під свій настрій!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду