Голова Держкіно сподівається на  успіх українських фільмів у Каннах-2016

Голова Держкіно сподівається на успіх українських фільмів у Каннах-2016

29 Травня 2015
2381
29 Травня 2015
20:03

Голова Держкіно сподівається на успіх українських фільмів у Каннах-2016

2381
Голова Держкіно сподівається на  успіх українських фільмів у Каннах-2016
Голова Держкіно сподівається на  успіх українських фільмів у Каннах-2016

Голова Держкіно Пилип Іллєнко вірить, що наступного року українські фільми будуть представлені у конкурсних програмах міжнародного Каннського кінофестивалю (Франція) і матимуть успіх. Про це він сказав на прес-конференції, присвяченій роботі Українського павільйону на Кіноринку Канн, повідомляє «Укрінформ».

 

«Цього року, на відміну від минулого, ми не були представлені в конкурсних програмах. Усі пам'ятають минулорічний успіх "Племені" і "Майдану". Але навряд чи варто очікувати від нашого кіно, яке знаходиться в дуже складному періоді свого розвитку, щорічного такого фурору на Каннському фестивалі. Я сподіваюся, що він відбудеться наступного року. Знаєте, як абрикоси - родять через рік. Тому у нас такі плани є», - зазначив Пилип Іллєнко.

 

За його словами, Держкіно вдалося поновити фінансування фільмів, які були запущені у виробництво раніше і перебувають на різних стадіях продакшну. «Більшість з фільмів, які були представлені в Українському павільйоні в розділі works-in-progress, я переконаний, будуть до кінця цього року чи взимку вже завершені та поборються за участь і в конкурсі Каннського фестивалю, і Берлінського, і інших престижних кінофорумів», - сказав голова Держкіно.

 

Нагадаємо, в рамках роботи Українського павільйону у Каннах-2015 відбулися три презентації українських фільмів. Дві з них представляли готові стрічки та проекти на різних стадіях виробництва. Свої фільми представляли продюсери й режисери Олена Фетісова та Володимир Козир («Тепер я буду любити тебе» режисера Романа Ширмана та мультимедійний проект Олени Фетісової «Good Game Well Played»), Володимир Філіпов, Андрій Суярко й Тарас Ткаченко («Гніздо горлиці», «Олександр Довженко: Одеський дебют» та «Окупація»), Юрій Леута («Голубе плаття», режисер Ігор Мінаєв).

 

Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко представив такі завершені фільми, як «F63.9 Хвороба кохання» (реж. Дмитро Томашпольський), «Поводир» (реж. Олесь Санін), «Незламна» (реж. Сергій Мокрицький), «Брати. Остання сповідь» (реж. Вікторія Трофіменко), «Це я» (реж. Анна Акулевич), «Такі красиві люди» (реж. Дмитро Мойсеєв), та works-in-progress, серед яких «Моя бабуся Фані Каплан» (реж. Олена Дем'яненко), «Толока», (реж. Михайло Іллєнко), Tevye («Поминальна молитва», реж. В. Кахнович) та ін.

 

Крім того за посередництвом Українського павільйону відбувся закритий ринковий показ нового ігрового фільму Юрія Матешка «Полон», що відбувається серед теперішньої війни на сході України, з Володимиром Горянським, Ларисою Руснак та Остапом Ступкою в головних ролях.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2381
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду