Оргкомітет «Молодості» підбив підсумки роботи Українського павільйону у Каннах

Оргкомітет «Молодості» підбив підсумки роботи Українського павільйону у Каннах

29 Травня 2015
2031
29 Травня 2015
18:28

Оргкомітет «Молодості» підбив підсумки роботи Українського павільйону у Каннах

2031
Оргкомітет «Молодості» підбив підсумки роботи Українського павільйону у Каннах
Оргкомітет «Молодості» підбив підсумки роботи Українського павільйону у Каннах

Оргкомітет київського міжнародного кінофестивалю «Молодості» оголосив про підсумки роботи Українського павільйону на Каннському міжнародному кінофестивалі (Франція). Про це йдеться у повідомленні фестивалю для ЗМІ.

 

Після збору підписів за звільнення ув'язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова, підтримку йому висловили й інші кінофестивалі. Зокрема, кінофестиваль у Братиславі (Словакія) зарезервує порожнє крісло в журі для нього, як уже було на декількох інших кінофестивалях світу.

 

Звернення іноземних відвідувачів до представників Українського павільйону стосувалися кількох напрямків. Зокрема, кіно продюсери цікавилися можливостями зйомок кіно в Україні - локаціями, податковими пільгами, заохоченнями та іншими можливостями, що надаються для кіновиробників. Вони шукають співпродюсерів для власних проектів, що певним чином пов'язані з Україною, а також хочуть брати участь у проектах українських режисерів. Останнє стосується й інших професіоналів у кіно - операторів, сценаристів, акторів і тощо, відзначають представники «Молодості».

 

 

Відбірники міжнародних фестивалів з Торонто, Гоа, Шанхая, Рейнденса, Пекіна та менших, часто спеціалізованих кінофорумів (дитячого, комедійного, документального, короткометражного кіно тощо) збирали контакти та, за наявності, скрінери українських фільмів.

 

«Цікавляться майже рівномірно різними жанрами, однак якщо виділяти топ-інтерес міжнародних програмників, то в світлі подій в Україні цікавляться найбільше документальним кіно, - коментують представники «Молодості». 

 

Найбільший після «Берлінале» німецький кінофестиваль, у Мангаймі й Гайдельбергу, що спеціалізується на молодому кіно і цього жовтня пройде 64-й раз, робитиме спеціальну програму української документалістики.

 

Кінорежисери, продюсери фільмів цікавилися участю в українських кінофестивалях та отримували інформацію про КМКФ «Молодість», Одеський МКФ, Docudays UA, «Відкриту ніч», Київський міжнародний фестиваль короткометражного кіно тощо.

 

В рамках роботи павільйону відбулися три презентації українських фільмів. Дві з них представляли готові стрічки та проекти на різних стадіях виробництва. Свої фільми представляли продюсери й режисери Олена Фетісова та Володимир Козир («Тепер я буду любити тебе» режисера Романа Ширмана та мультимедійний проект Олени Фетісової «Good Game Well Played»), Володимир Філіпов, Андрій Суярко й Тарас Ткаченко («Гніздо горлиці», «Олександр Довженко: Одеський дебют» та «Окупація»), Юрій Леута («Голубе плаття», режисер Ігор Мінаєв).

 

Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко представив такі завершені фільми, як «F63.9 Хвороба кохання» (реж. Дмитро Томашпольський), «Поводир» (реж. Олесь Санін), «Незламна» (реж. Сергій Мокрицький), «Брати. Остання сповідь» (реж. Вікторія Трофіменко), «Це я» (реж. Анна Акулевич), «Такі красиві люди» (реж. Дмитро Мойсеєв), та works-in-progress, серед яких «Моя бабуся Фані Каплан» (реж. Олена Дем'яненко), «Толока», (реж. Михайло Іллєнко), Tevye («Поминальна молитва», реж. В. Кахнович) та ін.

 

Також пройшла презентація Одеського міжнародного кінофестивалю, що пройде вшосте з 10 по 18 липня.

 

Крім того, за посередництвом Українського павільйону відбувся закритий ринковий показ нового ігрового фільму Юрія Матешка «Полон», що відбувається серед теперішньої війни на сході України, з Володимиром Горянським, Ларисою Руснак та Остапом Ступкою в головних ролях.

 

Нагадаємо, працював український павільйон працював у Каннах з 13 по 22 травня. 

 

«Детектор медіа»

Фото надані прес-службом МКФ «Молодість»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2031
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду