Відкривається XI Київська міжнародна книжкова виставка

Відкривається XI Київська міжнародна книжкова виставка

20 Травня 2015
2747
20 Травня 2015
18:01

Відкривається XI Київська міжнародна книжкова виставка

2747
Відкривається XI Київська міжнародна книжкова виставка
Відкривається XI Київська міжнародна книжкова виставка

21 травня об 11.00 в Українському домі (Київ, Хрещатик, 2) відбудеться урочисте відкриття XI Київської міжнародної книжкової виставки, засновником і організатором якої є Державний комітет телебачення і радіомовлення України. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

У виставці беруть участь 68 вітчизняних видавництв, серед яких - «Мистецтво», «Музична Україна», «Веселка», «Картографія», «АДЕФ-Україна», «А-ба-ба-га-ла-ма-га», «Видавництво Старого Лева», «Клуб сімейного дозвілля», «Криниця», «Кальварія» та інші. Видавництва представлять книжкові новинки, проведуть зустрічі з читачами, презентації та автограф-сесії письменників.

 

У перший день роботи виставки видавництво «Букрек» презентує книгу «Місце мерця» Жана-Люка Утерса у перекладі з бельгійської Івана Рябчія. Відвідувачі виставки матимуть змогу поспілкуватись з перекладачем. Видавництво «Кліо» проведе автограф-сесію літературознавця Олексія Сінченка, який є упорядником книги «Євген Сверстюк. Шевченко понад часом».

 

У другий день роботи виставки відбудуться презентація першого тому книги Дмитра Павличка «Спогади», яка вийшла у видавництві «Ярославів Вал», та автограф-сесія поета. Також видавництво «Ярославів Вал» подарує читачам зустрічі зі своїми авторами Юрієм Мушкетиком, Павлом Мовчаном, Сергієм Грабаром, Валерієм Гужвою, Юрієм Щербаком, Михайлом Слабошпицьким.

 

У рамках виставки пройде акція «Книжкова веселка» творчого об'єднання «Всі мрії». Найменші учасники виставки матимуть змогу долучитися до створення кольорових книжок, взяти участь у читацьких конкурсах та квестах. Крім того ТО «Всі мрії» проведе благодійний збір книг для поповнення фондів провінційних дитячих бібліотек України «Книга для друга».

 

Виставка триватиме чотири дні і закінчиться 24 травня.

 

З програмою виставки можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо.

 

Нагадаємо, 15 травня у Харкові стартував книжковий фестиваль Kharkiv BookFest, який буде тривати до 30 травня. Головними завданнями фестивалю є популяризація читання, розвиток української літератури та видавничої індустрії. Kharkiv BookFest задуманий як серія відкритих для публіки подій, об'єднаних книжковою ідеєю. У програмі - виставки, екскурсії, кіноперегляди, літературні вечори, зустрічі видавців, книжковий ярмарок у саду Тараса Шевченка. Організаторами фестивалю стали Група компаній «Фактор», видавництво «Віват», Харківська міська рада, благодійний фонд Юрія Сапронова.

 

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2747
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
IceFire
3230 дн. тому
Дуже добре,що проходят книжкові виставки,бо з часом люди почнуть забувати як виглядають слова на папері! Я знаю і рекомендую гарний книжковий інтернет-магазин bambook.com,де є книжки на любий смак!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду