Держдеп заявив, що США засуджують обмеження свободи преси в Криму

Держдеп заявив, що США засуджують обмеження свободи преси в Криму

30 Квітня 2015
2228
30 Квітня 2015
09:27

Держдеп заявив, що США засуджують обмеження свободи преси в Криму

2228
Держдеп заявив, що США засуджують обмеження свободи преси в Криму
Держдеп заявив, що США засуджують обмеження свободи преси в Криму

США засуджують обмеження свободи преси в окупованому Росією Криму та закликають російську владу припинити окупацію півострова, який є частиною України.  Про це повідомляє УНІАН з посиланням на заяву  в.о. речника Держдепартаменту США Марі Гарф на брифінгу у Вашингтоні 29 квітня.

 

Представник Держдепартаменту зазначила, що після анексії Криму Росією, окупаційна влада закрила 11 з 12 кримськотатарських видань та засобів масової інформації, включаючи кримськотатарський канал ATR, який був останнім незалежним телеканалом на півострові.

 

Разом з цим вона відзначила, що «окупаційна влада також заборонила більшість україномовних передач, замінивши їх контентом російських програм».

 

«Ці обмеження свободи преси є частиною погіршення ситуації в Криму та демонстрацією, що Росія зневажає населення Криму», - заявила в.о. речника Держдепартаменту.

 

Також, вона відзначила, що «окупаційна влада систематично закриває простір для вираження думок та проводить кампанію із залякування, метою якої є затримання та судове переслідування незалежних журналістів».

 

«Всі жителі Криму повинні мати доступ до широкого спектру новин, думок та інформації. Ми засуджуємо зловживання Росії та закликаємо припинити окупацію Криму, який є частиною України», - наголосила Марі Гарф.


Нагадаємо, окупований Росією український півострів Крим увійшов до десятки найгірших за рівнем свободи преси за даними міжнародної правозахисної організації Freedom House, оприлюдненими у квітні.

 

Раніше, у березні, міжнародна правозахисна організація Freedom House оприлюднила звіт про порушення прав людини на Кримському півострові, що був «насильно й незаконно анексований» Росією в березні 2014 року, у якому заявляється про тиск на журналістів місцевих та закордонних ЗМІ.

 

Як йдеться у звіті, мешканці Криму після окупації українського півострова зазнають дедалі більших і важчих порушень їхніх прав - громадянських, політичних і прав людини. Особливо постраждали кримські татари - вони, за даними Freedom House, потерпають від порушень майнових прав і залякування незалежних голосів шляхом вибіркового застосування законодавства і вживання фізичного насильства.  За даними звіту, Кремль намагається придушити повідомлення про такі порушення і створює у Криму «інформаційне гетто».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2228
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду