Журналістам не дозволили бути присутніми на слуханнях про корупцію в уряді

Журналістам не дозволили бути присутніми на слуханнях про корупцію в уряді

29 Квітня 2015
2664
29 Квітня 2015
12:20

Журналістам не дозволили бути присутніми на слуханнях про корупцію в уряді

2664
Журналістам не дозволили бути присутніми на слуханнях про корупцію в уряді
Журналістам не дозволили бути присутніми на слуханнях про корупцію в уряді

Сьогодні, 29 квітня, журналістів допустили лише на перші 15 хвилин засідання робочої групи, яка вивчає інформацію колишнього очільника Держфінінспекції Миколи Гордієнка щодо корупції в уряді. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

Решта засідання робочої групи проходитиме в закритому режимі, оскільки розглядатимуться документи з грифом секретності та матеріали розслідування.

 

На засіданні присутні 9 членів робочої групи з 14-ти та представники Держфінінспекції та ГПУ.

 

За словами члена робочої групи Дмитра Добродомова, сьогодні парламентарії зосередять роботу на вивченні інформації щодо корупції на підприємствах енергетичної сфери. «На засідання запрошені очільники Укргазвидобування, Укртрансгазу, Нафтогазу, Укрнафти, Енергоатому та міністр енергетики. На жаль, Генеральний прокурор на засідання не приїхав», - сказав пан Добродомов.

 

Він також розповів, що робоча група вирішила провести підряд свої засідання залежно від сфери, в якій зареєстровано корупцію. «Сьогодні ми вивчаємо інформацію про корупцію в енергетичній сфері. Завтра буде засідання щодо транспорту та зв'язку, а третє стосуватиметься аграрного сектору. Кожного разу вивчатиметься діяльність 9-ти підприємств», - зазначив Дмитро Добродомов.

 

Він додав, що члени робочої групи звернулися до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана з проханням продовжити роботу групи до 2 червня.

 

Голова робочої групи Олег Осуховський пообіцяв близько 16.00 провести брифінг для представників медіа щодо результатів засідання.

 

Нагадаємо, у квітні в Інституті Медіа Права (ІМП) констатували, що попри позитивні зрушення минулого року, практика застосування Закону України «Про доступ до публічної інформації» не відповідає високим міжнародним стандартам, тому необхідним є створення незалежного  та ефективного наглядового органу у сфері доступу до публічної інформації. Про це йдеться у заяві організації з нагоди річниці Закону №1170 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про інформацію" та Закону України "Про доступ до публічної інформації"».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2664
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду