Львівська міськрада затвердила програму розвитку кінематографу у місті

Львівська міськрада затвердила програму розвитку кінематографу у місті

24 Квітня 2015
2604
24 Квітня 2015
20:01

Львівська міськрада затвердила програму розвитку кінематографу у місті

2604
Львівська міськрада затвердила програму розвитку кінематографу у місті
Львівська міськрада затвердила програму розвитку кінематографу у місті

23 квітня на засіданні сесії Львівської міської ради було затверджено Програму розвитку кінематографу у місті Львові на 2015-2017 роки. Про це повідомляє Офіційний портал мешканців міста.

 

Метою програми є розвиток кінематографу, формування реноме Львова як привабливого міста для створення відеопродукції, а також поліпшення якості кінообслуговування населення, збільшення кількості відвідувачів кінотеатрів, кіноклубів та любителів кіно.

 

Завданнями програми будуть:

-реформування існуючих комунальних кінотеатрів способом розширення сфери їхньої діяльності та покращення їхньої матеріально-технічної бази;

-сприяння налагодженню кіновиробничої інфраструктури та практичної освіти для львівських аматорів та професіоналів кіно;

-каталогізація місць для зйомок у Львові;

-впровадження механізму консультаційного супроводу процесу кінозйомок;

-створення майданчиків для показу некомерційного авторського і, передусім, українського кіно;

-сприяння створенню майданчиків для зйомок кіно - професійних студій та павільйонів;

-сприяння створенню нових та підтримка існуючих кіностудій у Львові.

 

Програма розвитку кінематографії у Львові на 2015-2017 сприятиме розвитку сфери креативних індустрій міста, що підвищить людський та інфраструктурний капітал Львова, вважають творці програми.

 

Завдяки своїй архітектурі та сучасному звучанню міського простору Львів є безумовно привабливим для зйомок художніх та документальних фільмів, серіалів, комерційного відео тощо. У цьому контексті важливо зробити алгоритм зйомок прозорим, налагодженим та доступним, а також забезпечити якісне надання консультаційних послуг з питань кіно, що служитиме заохоченням для продюсерських компаній та незалежних режисерів, сприятиме налагодженню кіновиробничої інфраструктури та практичної освіти для місцевих аматорів та професіоналів, формуватиме позитивний імідж Львова як міста, сприятливого для зйомок, та, в підсумку, призведе до зростання доходів міського бюджету, вважають у Львівській міській раді.

 

Нагадаємо, станом на 24 квітня за бюджетною програмою створення та розповсюдження національних фільмів Державним агентство України з питань кіно перераховано ще понад 5 млн. 300 тис.грн. станом на 14 квітня Держкіно українським кіновиробникам було сплачено понад 9 млн грн. Загалом з початку року перераховано більше 14 млн. 333 тис. грн.

 

Раніше у відповідь на інформаційний запит «Детектор медіа» у Держкіно заявили, що агентство не може запустити у виробництво нові кінопроекти, бо має борги по старих. У той час як з держбюджету на 2015 рік на створення та розповсюдження національних фільмів виділено 66 млн. 820. тис. грн, Держкіно станом на 1 січня 2015 року має залишок фінансових зобов'язань у розмірі 34 млн грн за програмою фінансової підтримки і 86,7 млн грн за програмою держзамовлення.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2604
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду