У Криму оштрафували активістів, які хотіли зняти ролик на підтримку кримськотатарського каналу ATR

У Криму оштрафували активістів, які хотіли зняти ролик на підтримку кримськотатарського каналу ATR

16 Квітня 2015
2712
16 Квітня 2015
08:48

У Криму оштрафували активістів, які хотіли зняти ролик на підтримку кримськотатарського каналу ATR

2712
У Криму оштрафували активістів, які хотіли зняти ролик на підтримку кримськотатарського каналу ATR
У Криму оштрафували активістів, які хотіли зняти ролик на підтримку кримськотатарського каналу ATR

У Криму двох неповнолітніх студенток, які 30 березня хотіли зняти у Сімферополі ролик на підтримку кримськотатарського телеканалу ATR і були затримані, окупаційна влада півострова оштрафувала на 10 тис. рублів (більше 4000 грн).  Рішення прийнято більшістю голосів членів комісії у справах неповнолітніх,  повідомляє видання «Крым. Реалии» з посиланням на активіста Олексія Єфремова.

 

«На жаль, справа про суд над сімома студентами у справі ATR отримала своє продовження. Сьогодні (відбулася - ТК) комісія у справах неповнолітніх м. Сімферополя, 10 осіб проголосували «за» (і тільки одна людина не побоялася висловитись «проти»). У підсумку «впаяли» нашим учасницям, студенткам КІПУ, яким ще немає 18 років, по 10 тис. штрафу!», - написав Олексій Єфремов у своїй сторінці «ВКонтакте».

 

За словами пана Єфремова, Комісія у справах неповнолітніх Сімферополя визнала студенток винними у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 202 КРФоАП. У разі несплати штрафу студенткам загрожує адміністративний арешт на строк до 15 діб або обов'язкові роботи.

 

«Вже не гребують нічим, щоб залякати родичів і заткнути рот інакомислячим, незалежно від віку та соціального статусу. Якщо у тебе є своя думка, яку три готовий захищати и бути готовим до таких "постанов", якщо у тебе є активна громадянська позиція, то вік - це умовність, не більше... Дівчата, ви сильні і сміливі, ви ще більш дорослі і самостійні, ніж ті, які вас сьогодні судили!», - написав активіст.

 

Коментуючи подію виданню, Олексій Єфремов зазначив, що покарання є спробою залякати студенток-першокурсниць. «З одного боку я більше, ніж обурений, а з іншого - система сама вирощує нове покоління, нових людей в Криму, непокірних, які йдуть проти течії, вже заздалегідь тепер знаючи, що за свободу слова потрібно буде заплатити в прямому і переносному сенсі», - сказав він.

 

Видання «Крым. Реалии» також повідомляє, що Олексій Єфремов два тижні тому за аналогічним «обвинуваченням» у підтримці каналу ATR отримав рішення суду з вимогою заплатити 20 тис. рублів (більше 8000 грн.) штрафу за організацію несанкціонованого мітингу і ще на 500 рублів за опір під час арешту.

 

Нагадаємо, 30 березня у Сімферополі (Крим) правоохоронці окупаційної влади півострова затримали сімох студентів, які вирішили зняти відеоролик на підтримку кримськотатарського телеканалу ATR. Затримання відбулося ввечері біля корпусу Таврійської академії Кримського федерального університету (КФУ) ім. В.І. Вернадського.

 

1 квітня всі ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR - розважально-інформаційний телеканал ATR і дитячий телеканал Lale («Ляле»), радіостанції Meydan («Мейдан») і «Лідер», інтернет-видання «15 минут» - змушені припинити свою діяльність, оскільки станом на 31 березня жодне з цих медіа не змогло перереєструватися в окупованому Росією Криму за російським законодавством. Роскомнагляд тричі повертав їм документи без розгляду, щоразу знаходячи в них нові «помилки», які не помітив раніше. 19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2712
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду