Два опозиційні інтернет-видання в Севастополі зазнали DDoS-атак

Два опозиційні інтернет-видання в Севастополі зазнали DDoS-атак

8 Квітня 2015
2799
8 Квітня 2015
17:25

Два опозиційні інтернет-видання в Севастополі зазнали DDoS-атак

2799
Два опозиційні інтернет-видання в Севастополі зазнали DDoS-атак
Два опозиційні інтернет-видання в Севастополі зазнали DDoS-атак

У квітні невідомі організували DDoS-атаки на кримські інтернет-видання «Новости Севастополя» та «Меридиан Севастополь», унаслідок чого ресурси певний час були недоступні для інтернет-користувачів.

 

Як пише видання «Крим. Реалії», протягом останніх днів DDoS-атаки різних напрямків були спрямовані на сайт «Новости Севастополя». За словами головного редактора, через це було технічно важко визначити їхнє джерело. У редакції не виключають, що за спиною невідомих хакерів стоїть місцева самопроголошена влада.

 

З літа минулого року сайт «Новости Севастополя» публікує гострі викривальні матеріали про корупцію і зловживання в уряді та правоохоронних органах Севастополя, карикатури на представника російської окупаційної влади Сергія Меняйла, а також репортажі про діяльність правозахисного руху «Захистимо Севастополь».

 

Нагадаємо, що в березні провайдер «Севастополь Телеком» блокував доступ до сайту «Новости Севастополя».

 

Також, за даними «Крим. Реалії», із 3 по 6 квітня потужної атаки зазнав сайт незалежної онлайн-газети «Меридиан Севастополь». У редакції повідомили, що в результаті великої кількості запитів від помилкових відвідувачів сервер був перевантажений і відвідувачі не могли зайти на сайт.

 

«Сайту «Меридиан Севастополь» у грудні нинішнього року виповниться 10 років. За цей час ми публікували сотні різних розслідувань про зловживання севастопольської влади. Але тільки минулого року на наш сайт почали організовувати замовні хакерські атаки», - кажуть в онлайн-газеті.

 

Приводом для цього, на думку редакції, слугували журналістські розслідування щодо зловживань севастопольських чиновників, зокрема публікації «Севастополь ставить на шахраїв», «Коли Севастополь оголосить дефолт?», «Соціальне житло від офіційних уркаганів». Атаки почалися одразу після публікації цих статей.

 

Видання «Меридиан Севастополь» було змушене «переїхати» на інший сервер і включити хмарний захист від DDoS.

 

Зараз сайти обох севастопольських інтернет-видань працюють.

 

Нагадаємо, до 1 квітня окупаційна влада Криму обіцяла закінчити виявлення та блокування інтернет-сайтів, що начебто містять «терористичні і екстремістські матеріали», а також підібрати фахівців для «адресного профілактичного впливу» на незгодних.

 

18 березня у доповіді Amnesty International, опублікованій з нагоди річниці анексії півострова, йшлося про те, що влада Криму використовує широкий спектр тактик залякування у боротьбі з інакомисленням.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2799
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду