Порошенко: Відновлення мовлення ATR – справа честі для української влади

Порошенко: Відновлення мовлення ATR – справа честі для української влади

5 Квітня 2015
3695
5 Квітня 2015
10:43

Порошенко: Відновлення мовлення ATR – справа честі для української влади

3695
Порошенко: Відновлення мовлення ATR – справа честі для української влади
Порошенко: Відновлення мовлення ATR – справа честі для української влади

Відновлення мовлення кримськотатарського телеканалу ATR - справа честі для української влади. Про таке в ексклюзивному інтерв'ю «5 каналу» заявив Президент Петро Порошенко.

 

«Лише обуренням ніхто обмежуватись не збирається - це справа честі української влади зробити все можливе, щоб найближчим часом на українській території, на всю країну, включаючи Крим було відновлене мовлення каналу ATR. Відповідні доручення мною вже дані, я думаю, що у дуже короткий термін ми все це опрацюємо. І в найближчий час суспільство має почути, не виключаю, що з Києва, голос кримськотатарського народу», - сказав Президент.

 

Нагадаємо, 1 квітня всі ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR: канали ATR і Lale, радіостанції Meydan і «Лідер», інтернет-видання «15 минут» -змушені були припинити свою діяльність, оскільки станом на 31 березня жодне з цих медіа не змогло перереєструватися в окупованому Росією Криму за російським законодавством. Роскомнагляд тричі повертав їм документи без розгляду, щоразу знаходячи в них нові «помилки».

 

1 квітня Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству інформаційної політики створити умови для роботи кримськотатарського каналу ATR в Україні. Цього ж дня міністр інформаційної політики України Юрій Стець і радник міністра з питань інформаційної політики Криму Сергій Костинський зустрілися з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим. Сторони обговорили можливість трансляції контенту кримськотатарського телеканалу ATR, дитячого телеканалу Lale і радіостанції Meydan, що входять до холдингу ATR, на материковій Україні. Міністр запевнив, що кримськотатарським ЗМІ буде надано всебічне сприяння з боку держави.

 

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив про плани запустити у травні новий медіапроект для кримських татар на заміну телеканалу ATR, який 1 квітня припинив мовлення через відмову у реєстрації за російським законодавстом. Водночас він заявив, що у Криму може бути створений фейковий канал ATR.

 

2 квітня влада Криму заявила про необхідність створення «громадської кримськотатарської телерадіокомпанії» (ГКТРК) замість закритого кримськотатарського каналу ATR і звинуватила керівництво холдингу у закритті власних телеканалів.

 

1 квітня прокуратурою АР Крим відкрито кримінальне провадження за ст. 171 КК України за фактом припинення теле- та радіомовлення засобів масової інформації, які входять до медіахолдингу ATR.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3695
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду