У Києві пройде фестиваль документального кіно Ukraine: International Documentary Festival

У Києві пройде фестиваль документального кіно Ukraine: International Documentary Festival

3 Квітня 2015
2498
3 Квітня 2015
14:30

У Києві пройде фестиваль документального кіно Ukraine: International Documentary Festival

2498
У Києві пройде фестиваль документального кіно Ukraine: International Documentary Festival
У Києві пройде фестиваль документального кіно Ukraine: International Documentary Festival

Із 17 по 27 квітня у Культурно-мистецькому центрі Національного університету «Києво-Могилянська академія» (КМЦ НаУКМА, вул. Іллінська, 9) проходитиме фестиваль документального кіно Ukraine: International Documentary Festival. Про це повідомляють організатори заходу - фонд Foundation Arts, Culture & Science (Нідерланди/Україна) та кіноклуб Києво-Могилянської академії.

 

Тема фестивалю - досвід змін, особистих та суспільних. «Програма висвітлює нові підходи до критичних ситуацій, реформи та пошук вдалих рішень у суспільному житті країн, досвід розвитку та гідного життя в неідеальних умовах», - зазначають організатори.

 

22 фільми програми відібрані серед стрічок фестивалю IDFA (Amsterdam). 13 фільмів - прем'єри 2014 року. У фестивалі беруть учать фільми з Нідерландів, Естонії, Канади, Фінляндії, Данії, Швейцарії, Франції, Мадагаскару, Нової Зеландії. Спеціальна програма - фільми з Нідерландів про події в пострадянських країнах.

 

Кіносеанси о 16:30 проходитимуть англійською мовою, о 19:30 - з перекладом.

 

Програма показів фестивалю у КМЦ НаУКМА складається з кількох тематичних частин:

 

1. Фільми з різних країн світу про досвід змін та пошук нових рішень у критичних ситуаціях. Фільми-прем'єри 2014 року. Серед них: «Бути разом з президентом» Інеке Смітс (фільм про життя Сандри Роелофс - жінки Міхеїла Саакашвілі), «Бабусі-партизанки» Іке Бертелз, «Пікадори» Аміра Ескандарі, «Поза системою» Олександра Оя, «Малагазійський шлях» Нантенаїни Лова.

 

2. Гідність та кураж за будь-яких обставин. Фільми-прем'єри 2014 року. Серед них: «Хіп Хоп-ерація» Бруна Еванса, «Вставати вночі» Стюарта Едвардза.

 

3. Місце мистецтва та культури у нашому житті (цього року у фокусі музика). Фільми-прем'єри 2014 року. Серед них: «50 концертів навколо світу» Хедді Хонігманн, «Національна галерея» Фредеріка Вайсмана.

 

4. Фільми про життя пострадянських країн 2008-2014 років. Основний фільм - «Соціалізм-крадій» Манфреда Вайноківі (фільм про Естонію). Інші фільми цієї частини програми досліджують життя сучасної Росії.

 

У програмі фестивалю - лекції та майстер-класи, творчі зустрічі і дискусії за участі громадських діячів, українських письменників та режисерів-документалістів, які проходитимуть в аудиторії №101 4-го корпусу НаУКМА о 18:00:

- творча зустріч із письменницею Дзвінкою Матіяш (18.04);

- творча зустріч із режиссером-документалістом Поліною Кельм (18.04);

- творча зустріч із режиссером-документалістом Тетяною Кононенко (25.04);

- лекція «Експеримент після експерименту: постсоціалістичні змагання» Михайла Мінакова, доктора філософських наук, доцента кафедри філософії та релігієзнавства Києво-Могилянської академії (18.04);

- дискусія «Чи можлива культурна революція в Україні? Реформи та небезпеки в критичних умовах» з кураторкою і культурним аналітиком Катериною Ботановою (26.04);

- зустріч з Андрієм Мелешевичем, професором, президентом Києво-Могилянської академії (20.04);

- майстер-клас Ukrainian Stories щодо створення документального проекту та написання синопсиса майбутнього фільму (21.04, 23.04).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2498
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду