Журналісти кримськотатарського каналу ATR зможуть продовжити роботу у новому проекті - Чубаров

Журналісти кримськотатарського каналу ATR зможуть продовжити роботу у новому проекті - Чубаров

2 Квітня 2015
3353
2 Квітня 2015
09:44

Журналісти кримськотатарського каналу ATR зможуть продовжити роботу у новому проекті - Чубаров

3353
Журналісти кримськотатарського каналу ATR зможуть продовжити роботу у новому проекті - Чубаров
Журналісти кримськотатарського каналу ATR зможуть продовжити роботу у новому проекті - Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив про плани запустити у травні новий медіапроект для кримських татар на заміну телеканалу ATR, який 1 квітня припинив мовлення через відмову у реєстрації за російським законодавстом.  Про це він розповів в ефірі 5-го каналу, передає «Укрінформ» і прес-служба телеканалу.

 

«Віце-прем'єр пан В'ячеслав Кириленко виказав свою думку, що уряд має забезпечити можливість продовження діяльності каналу на материку, він має мовити на Крим для кримських татар і не тільки для кримських татар. Ми про це поговорили з головою Нацради паном Юрієм Артеменком, свою позицію виказав міністр інформаційної політики пан Юрій Стець», - зазначив Рефат Чубаров. 

 

За його словами, новий телепроект повинен стартувати вже у травні поточного року. «Я задоволений результатами нашої розмови, яка відбулася разом з паном Мустафою Джемілєвим  з групою провідних європейських експертів, які зараз перебувають в Києві, і вони мали окрему зустріч з Меджлісом кримськотатарського народу. Ми обговорювали питання щодо створення в зв'язку із закриттям каналу ATR європейського медіакультурного проекту для кримських татар на Крим. Я думаю, що ми сьогодні розпочали розмову над проектом, який обов'язково має бути створений не пізніше травня місяця», - зазначив голова Меджлісу.

 

Він додав, що у новому медіа отримають змогу працювати журналісти із каналу ATR. «Я не бачу жодного такого проекту як продовження ATR без цього колективу. Ми будемо його максимальної підтримувати, але робити це таким чином, щоб не наражати журналістів на особисту небезпеку», - констатував Рефат Чубаров.

 

Нагадаємо, 1 квітня всі ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR - розважально-інформаційний телеканал ATR і дитячий телеканал Lale («Ляле»), радіостанції Meydan («Мейдан») і «Лідер», інтернет-видання «15 минут» - змушені припинити свою діяльність, оскільки станом на 31 березня жодне з цих медіа не змогло перереєструватися в окупованому Росією Криму за російським законодавством.

 

Роскомнагляд тричі повертав документи без розгляду, щоразу знаходячи в них нові «помилки», які не помітив раніше. 19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима.

 

1 квітня Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству інформаційної політики створити умови для роботи кримськотатарського каналу ATR в Україні. Цього ж дня Міністр інформаційної політики України Юрій Стець та радник міністра з питань інформаційної політики Криму Сергій Костинський зустрілись з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим. Сторони обговорили можливість трансляції контенту кримськотатарського телеканалу ATR, дитячого телеканалу Lale і радіостанції Meydan, що входять до холдингу ATR, на материковій Україні. Міністр запевнив, що кримськотатарським ЗМІ буде надано всебічне сприяння з боку держави.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3353
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
хуторок
3283 дн. тому
Не розумію.Кримські татари приїхали звідки?Україна їм дозволила жити в Криму.Якщо не хочуть , нехай повертаються звідки приїхали , або в сусідні області?Чому всі валять на західну Україну або в Київ?.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду