Стрічка «Плем’я» отримала свою 39-ту нагороду у Росії – премію «Ніка»

Стрічка «Плем’я» отримала свою 39-ту нагороду у Росії – премію «Ніка»

1 Квітня 2015
2514
1 Квітня 2015
11:24

Стрічка «Плем’я» отримала свою 39-ту нагороду у Росії – премію «Ніка»

2514
Стрічка «Плем’я» отримала свою 39-ту нагороду у Росії – премію «Ніка»
Стрічка «Плем’я» отримала свою 39-ту нагороду у Росії – премію «Ніка»

Стрічка «Плем'я» українського режисера Мирослава Слабошпицького здобула національну премію «Ніка» Російської академії кінематографічних мистецтв у категорії «Кращий фільм країн СНД і Балтії», повідомляє сайт Національної спілки кінематографістів України.

 

Це вже 39-та нагорода вітчизняного фільму, що здобув гран-прі секції «Тиждень критики» 67-го Канського МКФ та премію Європейської кіноакадемії у номінації «Відкриття року»

 

Мирослав Слабошпицький на церемонії нагродження був відсутній. Організатори фестивалю зачитали його звернення. «Маю велику надію, що наступного року цю нагороду зможе отримати один із найталановитіших українських режисерів Олег Сенцов», - сказав кінорежисер.

 

Зала зустріла цю заяву бурхливими оплесками.

 

Рік тому «Ніку» в категорії «Кращий фільм країн СНД і Балтії» здобула вітчизняна стрічка «Хайтарма» Ахтема Сеїтаблаєва.

 

3 квітня, у п'ятницю, у Синій залі Будинку кіно відбудеться вечір «Андрій Тарковський. ХХІ століття», під час якого двоюрідна сестра видатного митця Неллі Тарковська вручить «Меч Андрія Тарковського» Мирославу Слабошпицькому.

 

Нагадаємо, за результатами опитування Бюро української кіножурналістики «Підсумки українського кінопрокату та кінопроцесу - 2014 року» «Плем'я» було визнано найкращим фільмом 2014 року, найкращою українською стрічкою року та стрічкою, яку слід було висунути від України на «Оскар», а Мирослава Слабошпицького кіножурналісти назвали «Особистістю 2014 року в українському кіно».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2514
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду