«Чілдрен Кінофест» у 2015 році пройде у 12 українських містах

«Чілдрен Кінофест» у 2015 році пройде у 12 українських містах

25 Березня 2015
7357
25 Березня 2015
16:43

«Чілдрен Кінофест» у 2015 році пройде у 12 українських містах

7357
«Чілдрен Кінофест» у 2015 році пройде у 12 українських містах
«Чілдрен Кінофест» у 2015 році пройде у 12 українських містах

З 29 травня по 7 червня 2015 року у 12 українських містах проходитиме другий Міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест», де будуть представлені фільми для дітей, відібрані на кінофорумах у Берліні й Амстердамі. Про це повідомляють організатори кінофоруму - кінодистрибуторська компанія «Артхаус Трафік».

 

Міста цьогорічного фестивалю - Вінниця, Дніпропетровськ, Житомир, Запоріжжя, Київ, Кривий Ріг, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Харків, Херсон. Центром фестивалю стане столичний кінотеатр «Київ».

 

У міжнародній конкурсній програмі «Чілдрен Кінофесту» буде представлено сім картин, відібраних на найбільших європейських кінооглядах, а приз за найкращий фільм буде вручено за підсумками глядацького голосування.

 

Спеціальною подією кінофестивалю стане ретроспектива робіт Бастера Кітона - майстра німої комедії, каскадера-віртуоза й володаря почесного «Оскара»: у 2015 році від дня його народження виповнюється 120 років.

 

Як уже писала «Детектор медіа», 23 березня також стартує конкурс дитячих фільмів «Зніми, як Мельєс!», який є частиною фестивалю. Нащадки Жоржа Мельєса, автора перших в історії кіно спецефектів, приїдуть до Києва, щоб особисто нагородити переможців конкурсу на церемонії закриття фестивалю. Взяти участь у конкурсі «Зніми, як Мельєс!» може кожен дитина: потрібно зняти аматорський короткометражний фільм, використовуючи прийом прихованого монтажу.

 

Цього року послом «Чілдрен Кінофесту» виступить музикант і композитор, соліст гурту Pianoбой Дмитро Шуров. «Можна говорити, що хороше кіно формує смак, широту поглядів, світогляд і естетичне чуття. Та все ж головне, що кіно - це привід зайвий раз поговорити з дитиною, відкрити їй свої емоції й думки, почути її, ближчою мірою вступити в контакт із цією інопланетною істотою», - вважає артист.

 

Частина сеансів фестивалю буде благодійною. Безкоштовні квитки будуть надані юним глядачам із соціально незахищених груп - переселенцям, сиротам і дітям із особливостями розвитку - в усіх містах, де проходитиме фестиваль.

 

Нагадаємо, що Міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» був заснований 2014 року. Місія фестивалю - популяризувати кіно серед дітей різного віку і розвивати традиції сімейного культурного дозвілля. У 2014 послом «Чілдрен Кінофесту» виступила співачка Джамала. Гран-прі здобула стрічка «Белль і Себастьян» Ніколя Ваньє (Франція), а бронзовим призером став український мюзикл для дітей «Трубач» Анатолія Матешка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7357
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду