ATR запускає телемарафон проти закриття телеканалу

ATR запускає телемарафон проти закриття телеканалу

24 Березня 2015
16377
24 Березня 2015
11:07

ATR запускає телемарафон проти закриття телеканалу

16377
ATR запускає телемарафон проти закриття телеканалу
ATR запускає телемарафон проти закриття телеканалу

25 березня в ефірі кримськотатарського телеканалу ATR розпочнеться телемарафон «Не вбивайте ATR!», присвячений проблемі можливого закриття телеканалу окупаційною владою Криму. Про це повідомляє видання «15 минут», що входить до медіахолдингу ATR.

 

У марафоні можуть звяти участь всі охочі - потрібно тільки записатися за телефоном +7978 077 95 95, який почав працювати відсьогодні.

 

У середу, 25 березня, телемарафон стартує о 18.00 і триватиме до 21.30. 26 березня марафон буде в ефірі з 12.00 до 21.30 (з перервою на випуски новин і програму «Гравітація»). «Не вбивайте ATR!» триватиме до 31 березня включно.

 

Канал може припинити мовлення 1 квітня через те, що не зміг отримати від окупаційної кримської влади свідоцтва про реєстрацію засобів масової інформації за російським законодавством, що загрожує припиненням їх роботи в Криму.

 

Компанія вже кілька разів подавала документи в профільні відомства Російської Федерації для отримання реєстрації і можливості мовлення на півострові, але їх щоразу повертали назад. Під загрозою закриття знаходяться і дитячий телеканал «Ляле», радіо «Мейдан» і «Лідер», а також новинний сайт «15 хвилин», які входять в медіахолдинг.

 

Нагадаємо, 19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима. 

 

Водночас керівництво кримськотатарського телеканалу ATR заявляє, що мовник готовий позбавитись свого інформаційно-політичного контенту, якщо це дасть змогу перереєструватись у анексованому Росією Криму згідно законодавства РФ.  Як сказала виданню генеральний директор телеканалу ATR Ельзара Іслямова, якщо це стане умовою збереження інформаційних ресурсів медіахолдингу «Атлант СВ», то ATR готовий повністю переглянути сітку мовлення.

 

20 березня Комітет захисту журналістів у заяві повідомив, що стривожений погіршенням медійного клімату в анексованому Росією Криму, зокрема відмовою Роскомнагляду реєструвати кримські новинні ЗМІ.

 

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що кримськотатарський телеканал ATRзможе мовити на материковій Україні.

 

23 березня Національний рух кримських татар звернувся до російської влади з закликом зберегти медіахолдинг АТR. «Медіахолдинг АТR дає надію на відродження нашої національної культури, мови, національних традицій і нашої національної ідентичності. «Можновладцям» не треба думати, що АТR - приватний телеканал, який можна просто «віджати» і за це нічого не буде. Медіахолдинг АТR - це надбання всього кримськотатарського народу і не треба його руйнувати одним розчерком пера», - йдеться у зверненні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16377
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду