Національний рух кримських татар звернувся до російської влади із закликом зберегти медіахолдинг ATR

Національний рух кримських татар звернувся до російської влади із закликом зберегти медіахолдинг ATR

23 Березня 2015
10465
23 Березня 2015
17:34

Національний рух кримських татар звернувся до російської влади із закликом зберегти медіахолдинг ATR

10465
Національний рух кримських татар звернувся до російської влади із закликом зберегти медіахолдинг ATR
Національний рух кримських татар звернувся до російської влади із закликом зберегти медіахолдинг ATR

Національний рух кримських татар заявляє про лицемірство російської окупаційної влади Криму, яка декларує міжнаціональну злагоду на півострові, і водночас позбавляє його населення можливості дивитися єдиний кримськотатарський телеканал АТR. Про це повідомляє видання «Крим.Реалії».

 

У зверненні рух закликає президента Росії Володимира Путіна, прем'єр-міністра Дмитра Медведєва, голову Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова, генерального прокурора РФ Юрія Чайку посприяти збереженню телеканалу.

 

«Телеканал АТR і в цілому медіахолдинг АТR є на сьогоднішній день найціннішим соціально-культурним надбанням всього кримськотатарського народу. Медіа-холдинг АТR - це не тільки джерело ЗМІ, а й плеяда нашої талановитої молоді, яка виросла і працює в цьому колективі. На АТR створено величезну кількість чудових передач, які із задоволенням дивляться не тільки кримські татари», - йдеться у зверненні.

 

Організація стверджує, що в разі припинення мовлення ATR всі розмови про міжнаціональну злагоду, дружбу та «побудову толерантного громадянського суспільства» для кримських татар будуть «порожнім звуком і лицемірством».

 

Національний рух кримських татар називає наклепом слова так званого «глави» Криму Сергія Аксьонова про нібито розпалювання телеканалом АТR міжнаціональної ворожнечі.

 

«Медіахолдинг АТR дає надію на відродження нашої національної культури, мови, національних традицій і нашої національної ідентичності. «Можновладцям» не треба думати, що АТR - приватний телеканал, який можна просто «віджати» і за це нічого не буде. Медіахолдинг АТR - це надбання всього кримськотатарського народу і не треба його руйнувати одним розчерком пера», - йдеться у зверненні.



В організації також взаявили, що влада Криму своїми діями фактично порушує указ президента Російської Федерації «Про заходи щодо реабілітації вірменського, болгарського, грецького, кримськотатарського та німецького народів і державну підтримку їх відродження та розвитку».



«Фактично глава кримської влади робить прямо протилежне задекларованому в указі, дискредитуючи тим самим керівництво Російської Федерації. Кримські татари і кримськотатарські ЗМІ фактично стали заручниками кримської влади», - констатує Національний рух кримських татар.

 

Нагадаємо, 19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима. 

 

Раніше кримськотатарський телеканал ATR та всі інші медіа, що входять до медіахолдингу ATR, не змогли отримати від окупаційної кримської влади свідоцтва про реєстрацію засобів масової інформації за російським законодавством, що загрожує припиненням їх роботи в Криму. Компанія вже кілька разів подавала документи в профільні відомства Російської Федерації, але їх щоразу повертали назад.

 

Телеканал може припинити мовлення 1 квітня. Під загрозою закриття знаходяться і дитячий телеканал «Ляле», радіо «Мейдан» і «Лідер», а також новинний сайт «15 хвилин».

 

Водночас керівництво кримськотатарського телеканалу ATR заявляє, що мовник готовий позбавитись свого інформаційно-політичного контенту, якщо це дасть змогу перереєструватись у анексованому Росією Криму згідно законодавства РФ.  Як сказала виданню генеральний директор телеканалу ATR Ельзара Іслямова, якщо це стане умовою збереження інформаційних ресурсів медіахолдингу «Атлант СВ», то ATR готовий повністю переглянути сітку мовлення.

 

20 березня Комітет захисту журналістів у заяві повідомив, що стривожений погіршенням медійного клімату в анексованому Росією Криму, зокрема відмовою Роскомнагляду реєструвати кримські новинні ЗМІ.

 

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що кримськотатарський телеканал ATR зможе мовити на материковій Україні.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10465
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду