Захід має взяти участь в інформаційній війні з Росією - НАТО

Захід має взяти участь в інформаційній війні з Росією - НАТО

23 Березня 2015
5121
23 Березня 2015
09:22

Захід має взяти участь в інформаційній війні з Росією - НАТО

5121
Захід має взяти участь в інформаційній війні з Росією - НАТО
Захід має взяти участь в інформаційній війні з Росією - НАТО

Захід повинен включитися в інформаційну війну з Росією з метою протидії його «брехливим розповідям» у соціальних мережах. Про це заявив головнокомандувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав, повідомляє «Українська правда», цитуючи публікацію Infowars.

 

«Ми повинні як західна група націй, або як союз, брати участь у цій інформаційній війні. Метод боротьби із неправдивою інформацією полягає в тому, щоб оприлюднити цю брехню і викрити її», - сказав Філіп Брідлав.

 

Раніше  головнокомандувач силами НАТО в Європі заявив, що Захід повинен розглянути питання про використання всіх інструментів, щоб допомогти Україні, включаючи поставку оборонного озброєння.

 

Нагадаємо, президент Європейської ради, колишній прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що на ЄС вирішив розробити план протидії російській пропаганді щодо України. «Ми вирішили кинути виклик російській публічній кампанії дезінформації про конфлікт в Україні», - сказав президент Туск.

 

Президент Європейської ради також зазначив, що Європейська служба зовнішніх дій отримала доручення підготувати до червня, коли має відбутися черговий саміт Євросоюзу, конкретні пропозиції в цьому напрямку роботи.

 

Інформація про плани ЄС щодо протидії російській пропаганді з'явилася 18 березня. Повідомлялося, що відповідні доручення лідери країн ЄС мають дати голові європейської дипломатії Федеріці Могеріні. Першим кроком протидії російській пропаганді має стати створення так званої «комунікаційної команди» експертів, яка займатиметься моніторингом російських ЗМІ, виявлятиме спотворення фактів та інформувати про них країни ЄС.

 

Наприкінці січня пані Могеріні заявила, що в ЄС розглядаються пропозиції міністрів закордонних справ Литви, Великої Британії, Данії та Естонії щодо створення російськомовного каналу, який має на меті боротьбу з пропагандою російського ТБ. 

 

Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступає за впровадження міжнародної процедури реагування на цілеспрямовану пропаганду в ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5121
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду