Фестиваль Docudays UA відкрився з аншлагом

Фестиваль Docudays UA відкрився з аншлагом

21 Березня 2015
5265
21 Березня 2015
10:57

Фестиваль Docudays UA відкрився з аншлагом

5265
Фестиваль Docudays UA відкрився з аншлагом
Фестиваль Docudays UA відкрився з аншлагом

У Києві розпочав робоnу Міжнародний фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, передає кореспондент «Детектор медіа».

 

Відкриття форуму 20 березня пройшло з аншлагом. Представили фестиваль глядачам у переповненому Червоному залі Будинку кіно телеведучі Майкл Щур («Перший національний») і Марічка Падалко («1+1»).Також показ церемонії та фільму-відкриття проходив у Синій залі Будинку кіно.

 

 

 

 

 

 

Фільм відкриття фестивалю цьогоріч представив точку зору активістів проросійських настроїв на Донеччині. Про них ідеться у стрічці  «ДНР, або химерна історія країни-саморобки» британського кінорежисера Ентоні Баттса. Зйомки фільму велися на етапі створення «ДНР». Не згірше за Штірліца команда стрічки проникла у середовище проросійських донецьких активістів та верхівки так званої республіки. Камери впритул фіксують історії нових героїв нового часу. Після розгортання війни на сході України зйомки картини продовжилися.

 

 


 

 

Цьогорічні покази Docudays UA об'єднані темою «Пропаганда».

 

Нагадаємо, Україна представлена у кожній із конкурсних секцій фестивалю. Тут відбудуться прем'єри 5 фільмів: «Все палає» Олександра Течинського, Олексія Солодунова, Дмитра Стойкова (Docu/Життя), «Пінгвін» Марини Вроди (Docu/Право), «Медик іде останньою» Світлани Шимко виробництва Угорщини й України (Docu/Коротко), «Пост Майдан» (Сергія Андрушка) (Docu/Коротко) та «Скрізь Майдан»  Катерини Горностай.

 

У позаконкурсній програмі 12-го фестивалю Docudays UA - 10 тематичних добірок, присвячених як сусіднім державам та їх післякризовим реаліям, так і «далеким країнам, де документалістика може дозволити собі бути аполітичною».

 

Фестиваль триватиме до 27 березня у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6), у кінотеатрах «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі, 19) та «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19).

 

Вхід на покази вільний.

 

Docudays UA - єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини, що проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України у рамках Мандрівного фестивалю. Покази тривають від жовтня до грудня.

 

Організаторами Docudays UA є  Українська Гельсінська спілка з прав людини, Херсонська міська Асоціація журналістів «Південь»,  Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров'я і Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв.

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook-сторінки Docudays UA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5265
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду